Τα τελικά αποτελέσματα του Exit Poll για τις Ευρωεκλογές 2019 σε ποσοστό 100% δεν είχαν μόνο ενδιαφέρον για τους μεγάλους. Είχαν και την έκπληξη των ευρωεκλογών.

Δυσάρεστη για πολλούς βέβαια, είναι η εκλογή εκπροσώπων από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, «Ελληνική Λύση».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, τηλεπωλητής με άγνωστες πηγές χρηματοδότησης της καμπάνιάς του θα μας εκπροσωπεί στην Ευρωβουλή αφού παίρνει ένα ποσοστό στο 4%

Πίσω από αυτό το κόμμα βρίσκεται σαφώς ο άνθρωπος με τα πολλά πρόσωπα, μιας και δηλώνει άλλοτε αρχηγός κόμματος και άλλοτε σωτήρας, τηλεπωλητής κρεμών, φαρμάκων, ζαρζαβατικών και επιχειρηματίας.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος «προέρχεται» από την ακραία ακροδεξιά, καθώς μέσω της προεκλογικής τους εκστρατείας κατάφερε και έκλεψε ψήφους από την Χρυσή Αυγή.

Εχοντας δημιουργήσει ρεύμα στη Θεσσαλονίκη, κυρίως μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, ο τηλεπωλητής κρεμών δεν σταμάτησε να εξαπατά τους ακροατές και μέσω προεκλογικής περιόδου βομβαρδίζοντάς τους με fake news.

Άλλωστε τα fake news, χωρίς προηγούμενος, αποδεικνύονται και από την πρόθεσή του να πουλήσει ακόμη και επιστολές του Ιησού όπως και φυσικά και κρέμες από το… Άγιο Όρος.

Βέβαια ο τηλεπωλητής με τον ακροδεξιό και ρατσιστικό προφίλ δεν αποτελεί το νέο πρόσωπο της πολιτικής σκηνής, καθώς εκτός του ότι ξεκίνησε από το κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη , είναι γνωστός και από την πορεία του στους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Ιδρύοντας το κόμμα του «Ελληνική Λύση»  το 2019, ένα πολιτικό μόρφωμα που στηρίζεται σε μέλη και θέσεις που κάποτε υποστήριζε  το ΛΑ.Ο.Σ. και που αργότερα έγιναν κτήμα του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, ο Βελόπουλος βγήκε έτσι ξανά στον πολιτικό στίβο.

Εχοντας το προφίλ του υπερπατριώτη, του εθνικιστή, του υπερασπιστή του «Ελλάς- Ελλήνων- Χριστιανών», του μακεδονομάχου και του ρωσόφιλου, ο Βελόπουλος κατάφερε έτσι να κλέψει τους ψήφους από την Χρυσή Αυγή και να εξασφαλίσει μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πάντως παραμένουν άδηλοι οι πόροι του, καθώς είναι άγνωστο από πού χρηματοδοτήθηκε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως χρησιμοποίησε ως επικοινωνιακό εργαλείο τις εκπομπές του, που μεταδίδονται σε περιφερειακά κανάλια σε όλη την επικράτεια.