• Αναζήτηση
  • Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και χυλοπίτες

    Ενα «πληθωρικό» φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι.

    Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

     

     

    Προετοιμασία 20′, Μαγείρεμα περίπου 1 1/2 ώρα, Ψήσιμο 20′-30′
    Υλικά (για 4 άτομα)
    150 γρ. ελαιόλαδο
    800 γραμμάρια μοσχαράκι ελιά, σε κομμάτια 4 εκ.
    2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    1 κ.σ. ζάχαρη
    1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
    250 γρ. κόκκινο κρασί
    700 γρ. ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι
    3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    2 λίτρα ζεστό νερό ή ζεστός σπιτικός ζωμός λαχανικών ή από βιολογικό κύβο
    3 κόκκους μπαχάρι
    1 ξυλάκι κανέλας
    1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
    2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
    1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια 1 εκ.
    300 γρ. κολοκυθάκια κομμένα κυβάκια 4 εκ.
    500 γρ. μικρές τετράγωνες χυλοπίτες
    Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
    Διαδικασία
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει καλά, τσιγαρίζουμε το κρέας, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και το σοτάρουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε το σοταρισμένο κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τον ντοματοπολτό και πελτέ τομάτας. Προσθέτουμε το 1 λίτρο νερό, το ξύλο κανέλας, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον υπόλοιπο ζωμό ή το νερό (1 λίτρο) και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, αδειάζουμε προσεκτικά όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα φαρδύ πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες, το δεντρολίβανο, τα κολοκυθάκια, τα κλωνάρια σέλινο, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια και τα απλώνουμε. Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε το αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk