Εκτός από τις θετικές διατάξεις στο νομοσχέδιο των 120 δόσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, επισήμανε την ύπαρξη αρκετών αρνητικών διατάξεων αλλά και άλλων χαριστικών και ρουσφετολογικών ρυθμίσεων.

Παρατήρησε ότι είναι ένα ακόμη νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο αποτυπώνει την αποστροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την ιδιωτική πρωτοβουλία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε, τη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία για τις επιχειρήσεις πού ήταν 18 κι έγιναν 24, όχι όμως 120, όπως είναι για τα φυσικά πρόσωπα και τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Για την «επονομαζόμενη από την κυβέρνηση» 13η σύνταξη, ο κ. Μαυρωτάς είπε πως στην πραγματικότητα είναι «επίδομα» το οποίο δίνεται αφού έχει ήδη κοπεί από αλλού για να δημιουργηθούν τα γνωστά υπερπλεονάσματα.

Ο κ. Μαυρωτάς, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσφεύγει σε εύκολες προεκλογικές λύσεις και μετά «γαία πυρί μιχθήτω», καθώς τα χρήσιμα μέτρα για επενδύσεις και για θέσεις εργασίας τα αφήνει για αργότερα μετά το 2020, όταν και δεν θα είναι πλέον κυβέρνηση. Τόνισε πως για να κάνεις κοινωνική πολιτική χρειάζεται η χώρα να παράγει πλούτο και να υπάρχουν πόροι, όμως χωρίς επενδύσεις ούτε παραγωγή υπάρχει αλλά ούτε και θέσεις εργασίας και επανέλαβε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία στραγγίζεται από φόρους και εισφορές αποτρέποντας το όποιο κίνητρο για δημιουργικότητα και επενδύσεις.

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από λόγια και υποσχέσεις, δεν έχει ανάγκη από την κάλπικη πόλωση ούτε από επιστροφή στις παθογένειες του παρελθόντος» είπε τέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από σχέδιο για το μέλλον, καλώντας τους πολίτες εν όψει ευρωεκλογών να ακούσουν τις -ίσως- άβολες αλήθειες έναντι στα βολικά ψέματα και να ζητήσουν συγκεκριμένο σχέδιο και ουσία και όχι παχιά λόγια και λάμψη.