Σε εξέλιξη βρίσκεται η διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, δυο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην ολομέλειας της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και 14 ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Όπως είπε κατά την έναρξη της συνέντευξής του, «δεν έχουμε την ίδια οικονομική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ». «Μας ενδιαφέρει να μεγαλώσουμε την πίτα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα αναδιανείμει την πίτα» συμπλήρωσε. «Αν πρόκειται να ψηφίσουν οι πολίτες για το ποιος θα μειώσει τους φόρους οι πολίτες θα επιλέξουν τη ΝΔ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιλέξουν το πραγματικό προϊόν και όχι την απομίμηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι στις κάλπες οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση. «Ζητώ μια μεγάλη εκλογική νίκη» τόνισε. «Ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες στην κάλπη. Από τη στιγμή που ο ίδιος έθεσε αυτό το πλαίσιο εφόσον ηττηθεί το ίδιο βράδυ πρέπει να πάει στο Ζάππειο να παραιτηθεί και η χώρα σε τέσσερις εβδομάδες να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές».

Μιλώντας για το πακέτο παροχών της κυβέρνησης και το μέτρο της 13ης σύνταξης, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως πρόκειται απλά για ένα «προεκλογικό επίδομα», σημειώνοντας ωστόσο πως οποιαδήποτε βοήθεια είναι χρήσιμη και απαραίτητη. «Δεν μπορεί να γίνεται αυτό αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία. Θέλω να αυξήσω το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» πρόσθεσε.

«Πρέπει να πάμε όλοι μαζί στους εταίρους και να πούμε ότι διαφωνούμε με το μέτρο αυτό. Να έρθει ο κ. Τσίπρας και να δεχθεί την τροπολογία μας. Εάν ο κ. Τσίπρας δεν το ψηφίσει, εμείς δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε ως επόμενη κυβέρνηση την μείωση του αφορολόγητου» συνέχισε.

Ερωτώμενος για την ασφάλεια στη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αυτή απουσιάζει, θέτοντας ως «πρώτη προτεραιότητα είναι για τη ΝΔ την  ασφάλεια σε όλη τη χώρα». Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε προμήθεια νέων περιπολικών μέσα σε ένα έτος, αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου, καθώς και 1500 προσλήψεις αστυνομικών. Αυτοί που τα σπανέ, είπε, στο κέντρο της Αθήνας γνωρίζουν ότι η ΝΔ έχει τη βούληση να σταματήσουν.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως θα προστατεύσει το brand της Μακεδονίας και επανέλαβε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή, ενώ έκανε λόγο  για αναγνώριση μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας από τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τις ελίτ και τους πολλούς: «Ο διαχωρισμός μεταξύ πολλών και ελίτ είναι ο διαχωρισμός που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Δεν είμαι ούτε με τους πολλούς ούτε με τους λίγους. Είμαι με όλους. Τα διλήμματα δεν είναι για τις ελίτ. Αλλά για τις νέες δουλειές ή τα επιδόματα, πραγματική υγεία ή κρατική μιζέρια, ασφάλεια ή φόβο. Γιατί η ΝΔ είναι με τις ελίτ και ο κ. Τσίπρας με τους πολλούς; Το πρόγραμμά μας απευθύνεται πρώτιστα στους πιο αδύναμους. Όταν μιλάμε για καλές εργασιακές σχέσεις , μιλάμε για τους πολλούς.  Το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Αυτά λένε Όρμπαν και Λεπέν» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εμείς μιλάμε για τους πολλούς με την πολιτική μας» τόνισε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτική υποκρισία, λέγοντας ότι ήταν επιλογή του πρωθυπουργού οι διακοπές σε σκάφος 25 μέρες μετά το Μάτι.

Σε ερώτηση για το μείζον θέμα των ημερών με τις πολυτελείς διακοπές του πρωθυπουργού στο σκάφος της οικογένειας Παναγόπουλου, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως έφτιαξε την καριέρα του πολεμώντας τους αντιπάλους του κι επέλεξε να κάνει διακοπές σε ένα κότερο, κρύβοντάς το γιατί ήξερε ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις. «Ηρθε στην καρότσα ενός αγροτικού φωνάζοντας go back κυρία Μέρκελ και φεύγει καπνίζοντας πούρα σε σκάφη».