Κοτόπουλο με πράσινο κάρυ, μανιτάρια και αρακά

Προετοιμασία: 15′ Μαγείρεμα: 15′

Υλικά (για 4 μερίδες)

600 γρ. μπούτι κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια των 30 γρ.
40 ml ηλιέλαιο
250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε τέταρτα
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. πράσινη πάστα κάρυ (σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα)
200 ml γάλα καρύδας
25 γρ. fish sauce (σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα)
150 γρ. αρακάς, ζεματισμένος για 5 λεπτά
1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
1 λεμόνι ακέρωτο, το ξύσμα
10 φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού, χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κάρυ. Ανακατεύουμε για περίπου 10 δευτερόλεπτα, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τη fish sauce, τη ζάχαρη και το κοτόπουλο και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον αρακά και το ξύσμα από το λεμόνι. Αφήνουμε στη φωτιά για ακόμη 2-3 λεπτά. Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το φαγητό με τον βασιλικό. Σερβίρουμε σε μπολ και συνοδεύουμε με ρύζι basmati η jasmine.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk