Η γλυκόξινη γεύση, το άρωμα, η ευκολία με την οποία γίνεται σάλτσα, μαρμελάδα, ζωμός ή πουρές, καθιστούν την φράουλα ιδανικό υλικό στη ζαχαροπλαστική αλλά και στην μαγειρική.

Οι σεφ του Γευσιγνώστη τη συνδύαζουν με όλα τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, τα φρούτα και λαχανικά και μας μαθαίνουν ότι:

– Μια ειδική κατηγορία φρούτων αναδεικνύει τη γεύση της – θα δοκιμάσετε μια μοναδική συνταγή για εύκολη γρανίτα που θα φτιάχνετε όλο το καλοκαίρι.

– Ταιριάζει με τις πράσινες σαλάτες αλλά γίνεται και … χωριάτικη!

– Ναι, μπορούμε να της ρίξουμε πιπέρι, αλάτι, θυμάρι, φύλλα δάφνης, μέχρι και ρίγανη.

Ακόμη, ετοιμάζουμε πεντανόστιμες γλυκές συνταγές: από μαρμελάδα και παγωτό μέχρι πάβλοβα και δίχρωμη τούρτα.
Όσο για τα μαγειρέματα: φτιάχνουμε φράουλα με κρέας, ψάρι, λαχανικά, ζυμαρικά και άλλα πολλά.

Διαβάστε περισσότερα στο μεγάλο αφιέρωμα του «Γευσιγνώστη» που κυκλοφορεί στις 5 Μαϊου με «Το Βήμα της Κυριακής».