• Αναζήτηση
  • Εβραϊκή αβγοσαλάτα Θεσσαλονίκης

    Τι θα κάνουμε τα πασχαλινά αβγά που περίσσεψαν;

    Προετοιμασία 12΄, Ψήσιμο 17΄

    Υλικά (για 4-6 άτομα)

    10 αβγά βρασμένα σφιχτά – μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πασχαλινά αβγά
    2 ξερά κρεμμύδια
    100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
    ¼ ματσάκι μαϊντανό
    2 καρότα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
    2 κ.σ. μηλόξιδο
    50 ml ελαιόλαδο
    Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Κόβουμε σε ροδέλες τα αβγά και τις απλώνουμε σε μια πιατέλα.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα, βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Οταν κρυώσουν, τα ρίχνουμε στην πιατέλα, πάνω από τα αβγά.
    Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε λίγο τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα προσθέτουμε στην πιατέλα. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε μαζί με το τριμμένο καρότο πάνω από τα υπόλοιπα υλικά της πιατέλας.
    Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk