Σε σοβαρότατες καταγγελίες μετά τον θάνατο του 53χρονου άτυχου εικονολήπτη στην Καλαμάτα προχώρησε φίλος του, φέρνοντας στο προσκήνιο τα ελλιπή μέτρα  ασφαλείας για το έθιμο του σαϊτοπόλεμου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Κυριακή του Πάσχα.

Όπως καταγγέλλει ο Μάκης Βασιλάτος, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο τραγικό γεγονός του θανάσιμου τραυματισμού του φίλου και συνεργάτη του Κώστα Θεοδωρακάκη από σαΐτα, «δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, δεν υπήρχε ασθενοφόρο, δεν υπήρχε γιατρός».

Ο κ. Βασιλάτος μιλώντας στο Θέμα Fm αδυνατεί  να πιστέψει ότι έχασε τον φίλο του και περιγράφει τη στιγμή που έγινε το «κακό». «Τρεις σαΐτες έφυγαν. Η μία έφυγε στον ουρανό, η άλλη προς νότο και η άλλη προς Βορά. Από τη μία σαΐτα, χτύπησε και ένα κοριτσάκι στην πλάτη και το έριξε κάτω, τραυματίζοντάς το ωστόσο ελαφρά».

Υποστήριξε  ότι «τα άτομα που φταίνε θα βρεθούν, έχουν όλα καταγραφεί και με drones» ενώ επεσήμανε ότι «πρέπει να καταργηθεί το έθιμο.

Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιηθεί επτά συλλήψεις μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη, μεταξύ των οποίων και ο  αντιδήμαρχος της πόλης και οι επικεφαλής του «μπουλουκιού».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr , για το τραγικό δυστύχημα στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας που στοίχισε τη ζωή στον Κώστα Θεοδωρακάκη συνελήφθησαν ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης και 6 άτομα από το μπουλούκι «Επίλεκτοι του Αγ. Σίδερη».

Οι δύο καπεταναίοι του μπουλουκιού ένας 62χρονος και ο 31χρονος ανιψιός μαζί με τους άλλους τέσσερις, ηλικίας 49, 26, 22 και 25 χρόνων, κατηγορούνται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για την κακουργηματική πράξη της πρόκλησης θανατηφόρας βλάβης, καθώς και για την πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος ενώ και οι 7 θα οδηγηθούν αργότερα σήμερα στον εισαγγελέα για να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Θρήνος για τον 53χρονο

Συγκλονισμένη η πόλη της Καλαμάτας μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του Κώστας Θεοδωρακάκη ο οποίος  ήταν από τους πλέον αγαπητούς εικονολήπτες που είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Δούλευε στην εταιρεία messinianews.gr και διαχειριζόταν τη δική του σελίδα στο ίντερνετ Palmos Messinia.

O 53χρονος ήταν πατέρας δυο παιδιών, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, οπερατέρ και άλλων καναλιών αλλά και ιδιοκτήτης ιστοσελίδας.

Ήταν 25 περίπου χρόνια επαγγελματίας εικονολήπτης και είχε συνεργαστεί και με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Πίσω του αφήνει τους δύο γιους του οι οποίοι βρίσκονται στην εφηβεία και την σύζυγό του Βασιλική