Παρά το γεγονός ότι η Καλαμάτα θρηνεί τον χαμό του 53χρονου εικονολήπτη από τον σαϊτοπόλεμο, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι το έθιμο δεν θα απαγορευτεί.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Παναγιώτης Νίκας, «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί ΄.

Ο ίδιος ωστόσο επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, κάτι που όμως δεν έχει γίνει ως τώρα.

Χθες την ώρα της τραγωδίας, πολίτες έκαναν στα social media σχόλια για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στον χώρο.

Ο άτυχος εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης, πατέρας δυο εφήβων, κατέγραψε την στιγμή που χτυπήθηκε από τη μοιραία σαΐτα ενώ κάλυπτε live το πασχαλινό έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα. Η τραγωδία αποτυπώθηκε στο βίντεο από το 18:40 και μετά.

Δημοσιεύτηκε από Messinianews.gr στις Κυριακή, 28 Απριλίου 2019

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν τόσο το βίντεο που κατέγραψε ο 53χρονος όσο και άλλα βίντεο ακόμη και από κινητά που κατέγραφαν την εκδήλωση. Στόχος είναι να εντοπιστεί το μέλος του μπουλουκιού από το οποίο έφυγε η μοιραία σαΐτα που χτύπησε τον άτυχο 53χρονο.

Τα «μπουλούκια» αναβιώνουν το έθιμο που θυμίζει τον ηρωισμό των Μεσσήνιων επί Τουρκοκρατίας, όταν χρησιμοποίησαν σαΐτες γεμάτες εκρηκτικά και αναχαίτισαν το ιππικό των Τούρκων τρομάζοντας τα άλογα τους. Οι συμμετέχοντες είναι οπλισμένοι με σαΐτες που έχουν κατασκευάσει μόνοι τους από χαρτονένιους σωλήνες γεμισμένους μπαρούτι και ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές.