• Αναζήτηση
  • Φιλέτο γλώσσας με ρύζι, πέστο βασιλικού και φρέσκα ντοματίνια

    Ολα μαγειρεύονται σε μία κατσαρόλα. Μια εύκολη και απλή συνταγή για το ψάρι της Κυριακής των Βαίων

    food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

     

     

    Προετοιμασία 10′ Μαγείρεμα 20′

    Υλικά (για 4 μερίδες)
    300 γρ. μπασμάτι
    6 κ.γλ. πέστο βασιλικού
    350 γρ. ντοματίνια
    1 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το σερβίρισμα
    1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
    Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    500 γρ. φιλέτα γλώσσας, κατεψυγμένα

    Διαδικασία
    Βάζουμε μια σχετικά ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μπασμάτι, 2 κουταλιές σούπας από το πέστο, καθώς και 600 ml νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση. Στο μεταξύ κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε το ψάρι σε 4 κομμάτια και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα, πιέζοντάς τα να μπουν μέσα στο ρύζι. Ρίχνουμε από πάνω τα ντοματίνια. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ρύζι. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά, να εξατμιστούν τα υγρά. Περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

     

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk