Εργασίες για την άμεση αποκατάσταση της αντικεραυνικής εγκατάστασης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης έχει δρομολογήσει το υπουργείο Πολιτισμού στον απόηχο του κεραυνού που έπεσε στον «ιερό βράχο» το απόγευμα της Τετάρτης, με συνέπεια να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο δεν διευκρινίζει πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα ούτε δίνει πληροφορίες για το εάν υπάρχει επί του παρόντος επαρκής αντικεραυνική προστασία στον λόφο.

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι συνεχίζεται η αναλυτική καταγραφή των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ διατάχθηκε η επισκευή φυλακίων και εγκαταστάσεων ισχυρών και ασθενών ρευμάτων που υπέστησαν ζημιές.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας των εργαζομένων που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η μία εκ των τραυματιών παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο εντός της ημέρας, ενώ η δεύτερη θα παραμείνει νοσηλευόμενη και σήμερα.

Οι δύο τουρίστες που, επίσης, τραυματίστηκαν έχουν ήδη λάβει εξιτήριο.

Τρομακτικές μαρτυρίες

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες της μιας αρχαιοφύλακος, καθώς και των δύο τουριστών που ήταν μπροστά όταν έπεσε ο κεραυνός.

«Ξαφνικά ο κεραυνός χτύπησε έναν βράχο. Ακούσαμε έναν δυνατό ήχο και προσπαθήσαμε να καλυφθούμε και τότε εκσφενδονίστηκαν κομμάτια και μας χτύπησαν. Κοίταξαν γύρω μου και είδα μία κοπέλα που φώναζε «Κεραυνός» . Τρέξαμε κοντά και περιμέναμε το ασθενοφόρο» ανέφεραν οι δύο τουρίστες στην κάμερα.

Οι τουρίστες αποκάλυψαν στην κάμερα πως μία από τους τραυματίες ήταν μέσα στα αίματα και είχε καμμένα μαλλιά.

«Με χτύπησε μία λάμψη. Έπεσα κάτω. Ήμουν στο φυλάκιο, έβρεχε. Πώς βγήκα δεν ξέρω, με βοήθησε ένας Κινέζος. Είμαι καμένη», περιγράφει η μία από τις δύο τραυματισμένες αρχαιοφύλακες, που μάλιστα μόλις πρόσφατα ανέλαβε υπηρεσία, με οκτάμηνη σύμβαση. Η ίδια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, έδειξε και τα σημάδια στο σώμα της από το χτύπημα του κεραυνού και από τα θραύσματα που την χτύπησαν.