Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τη «μαφία των φυλακών»

Συνελήφθη ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της μαφίας των φυλακών

Στη σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, μετά από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της μαφίας των φυλακών προχώρησε η Αντιτρομοκρατική.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης ο δικηγόρος προσήχθη στα γραφεία της Αντιτρομοκρατική Υπηρεσίας, ενώ λίγο αργότερα η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη

Ο γνωστός ποινικολόγος βρίσκεται στο γραφείο της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή και μετά τα όσα είπε, αποφασίστηκε η σύλληψή του για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών. Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης διώκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο δικηγόροι για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευ.Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Μάλιστα, σημειώνεται πως ο κ. Λυκουρέζος είναι ο δεύτερος δικηγόρος που συλλαμβάνεται για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», που χειρίζεται ο ειδικός ανακριτής της Αντιτρομοκρατικής.

Τι έλεγε το Βήμα

Στις 6 Απριλίου το Βήμα σε ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου ανέφερε για το θέμα: «Σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες διώξεις σε βάρος γνωστών δικηγόρων προκύπτει από νέες καταθέσεις που έχουν δοθεί τις τελευταίες ημέρες στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή κ Ε. Νικόπουλο σχετικά με την «μαφία των φυλακών» . Παρόμοιου περιεχομένου καταθέσεις δίνονται τις τελευταίες ημέρες, στην διάρκεια της δίκης για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017 στην οδό Ασκληπιού.

Οι καταθέσεις αυτές έχουν δοθεί από 3-4 δικηγόρους αλλά κι υπαλλήλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης κι επιβεβαιώνουν προγενέστερες μαρτυρίες και καταγγελίες ότι δύο γνωστοί δικηγόροι ζητούσαν από τον δολοφονηθέντα Ζαφειρόπουλο να τους δώσει 2.000.000 ευρώ – ύστερα από σχετική «συμφωνία» με τον πελάτη του Αρη Φλώρο (κατηγορούμενο για την υπόθεση της ENERGA).

Σύμφωνα με καταθέσεις η συγκεκριμένη οικονομική απαίτηση ορθωνόταν προκειμένου οι δικηγόροι που ζητούσαν το συγκεκριμένο ποσό να μεσολαβήσουν σε Αλβανούς κακοποιούς, μέλη της «μαφίας των φυλακών» (σ.σ. έχουν συνδεθεί με 20-25 αιματηρές επιθέσεις εντός κι εκτός σωφρονιστικών καταστημάτων) για να καταθέσουν ευνοϊκά υπέρ του κ. Φλώρου, σχετικά με μια αιματηρή επίθεση στην Πεντέλη το 2014.

Σε κατάθεση «κλειδί» που δόθηκε στις 27 Μαρτίου 2019 στον Ειδικό Εφέτη ανακριτή κ. Νικόπουλο από άλλο γνωστό νομικό αναφέρθηκε ότι «ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μου ανέφερε ότι στη τελευταία συνάντηση του (σ.σ. λίγο πριν δολοφονηθεί) με γνωστό δικηγόρο προβλήθηκαν οικονομικές απαιτήσεις της τάξεως των δύο εκατομμυρίων ευρώ». Μάλιστα προ διημέρου στην δίκη Ζαφειρόπουλου ένας άλλος δικηγόρος παρουσίασε κι ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που αντάλλαξαν οι ύποπτοι συνάδελφοι του και το οποίο αποδεικνύει την «εκβίαση» για τα 2.000.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι σχετικές οικονομικές απαιτήσεις κι οι αναφερόμενες εκβιάσεις είχαν αποκαλυφθεί από «Το Βήμα» , από τα τέλη του 2017 κι υπήρχε μάλιστα δημοσίευμα στις 23 Νοεμβρίου 2017 όπου υπήρχε ειδική μνεία και στα εν λόγω ηλεκτρονικά μηνύματα που καταδείκνυαν την μεθόδευση. Όμως τότε υπήρξε πλημμελής έλεγχος της ΕΛΑΣ στην εν λόγω πτυχη της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Κάτι που φαίνεται να γίνεται τώρα από την νεώτερη έρευνα των αστυνομικών και δικαστικών αρχών.

Δείτε επίσης
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk