Παρέμβαση έξω από το υπουργείο Εξωτερικών, στην οδό Ακαδημίας, πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Περίπου 15 άτομα πέταξαν τρικάκια, ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα υπέρ των εννέα Τούρκων αγωνιστών που είχαν συλληφθεί πριν την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2017.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών | in.gr

Άμεσα, η διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται μόνιμα έξω από το υπουργείο προχώρησε στην προσαγωγή των ατόμων, τα οποία οδηγούνται στη ΓΑΔΑ.

«Λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν (μία ακόμα διπλωματική γαρνιτούρα του Σύριζα την ώρα που κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή μας) εννέα αγωνιστές από την Τουρκία συλλαμβάνονται γιατί υποτίθεται σχεδίαζαν την δολοφονία του Τούρκου προέδρου. Τα στοιχεία προσχηματικά. Στην πραγματικότητα ήταν μια αίτηση για μια φιλική εξυπηρέτηση από το τουρκικό στο Ελληνικό κράτος. Εννέα ενοχλητικοί αντιστεκόμενοι που ζουν μακρύτερα από ότι φτάνει το χέρι του. Ένα δώρο για την συνάντηση κορυφής. Και το Ελληνικό κράτος ανταποκρίθηκε πρόθυμα. Δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε την αλληλεγγύη των κρατών. Ειδικά στο σημείο που οι συνθήκες σύλληψης των εννέα στην Ελλάδα μιμήθηκαν τόσο πειστικά τις αντίστοιχες στην Τουρκία. Οι αγωνιστές ξυλοκοπήθηκαν, βασανίστηκαν και διαμοιράστηκαν σε διάφορες φυλακές για να μην μπορούν να συνεννοηθούν. Όλοι πρέπει να αναρωτηθούμε πως θα ήταν η κατάσταση αν οι καταπιεσμένοι έδειχναν παρόμοια αλληλεγγύη μεταξύ τους όπως τα κράτη τους» αναφέρει ο Ρουβίκωνας στην ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Από τον Φλεβάρη έχει αρχίσει η δίκη τους. Δικάζονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο και στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Το βαρύ τρομολαγνικό ντεκόρ που προϊδεάζει για την επικινδυνότητα των συντρόφων από Τουρκία δεν στάθηκε ικανό να κρύψει την αστειότητα των στοιχείων. Οι κατηγορίες κατέρρευσαν και αυτό το παραδέχθηκε και ο εισαγγελέας. Η δίκη, στην οποία θα ανακοινωθεί η απόφαση είναι στις 16 του Απρίλη. Δεν έχουμε να πούμε πολλά πέρα από το να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωσή των εννέα αγωνιστών από Τουρκία. Αλλά και υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει αίτημα έκδοσής τους στην Τουρκία. Κι επειδή αλληλεγγύη υπάρχει και ανάμεσα στους αγωνιζόμενους, όχι μόνο ανάμεσα στα κράτη, να πούμε στο Ελληνικό κράτος να μην περιμένει πως θα βγει αλώβητο αν παραδώσει αγωνιστές στους δημίους» καταλήγει.