Ενα ηχηρό όνομα που θα αλλάξει το κλίμα για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αναζητούν στην Κουμουνδούρου. Εναν κορυφαίο υπουργό ή ένα πρόσωπο που θα μπορέσει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Η κρούση έχει γίνει και σε Ευκλ. Τσακαλώτο και σε Εφη Αχτσιόγλου, πιθανότατα και στον Νίκο Παππά και τον Νίκο Φίλη. Ακούστηκε επίσης και το όνομα του ηθοποιού κ. Γεωργούλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκαν διάφορα ονόματα για να είναι υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων καθηγητής Σωτήρης Βαλντέν, η Τζένη Αρσένη από τη ΔΗΜΑΡ, η Λουτσιάνα Καστελίνα, ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς, ο βουλευτή Σπύρος Δανέλλης, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου και ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης.

Υπενθυμίζεται ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε την Μυρσίνη Λοϊζου η οποία αποχώρησε μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την σύνταξη της μητέρας της ενώ έχει και τον Πέτρο Κόκκαλη για τον οποίον έχει ασκηθεί έντονη κριτική ως σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή.