Να επιστρατεύσει ηχηρά ονόματα προκειμένου να διασώσει ότι μπορεί ενόψει των ευρωεκλογών και να κλείσει την «ψαλίδα» με τη ΝΔ επιχειρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσει το… παιχνίδι των εκλογών αλλά και να ξεχαστεί η «γκάφα» με την υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοϊζου, ο πρωθυπουργός θέλει να ρίξει ισχυρά «χαρτιά» στη μάχη των ευρωεκλογών χωρίς όμως μέχρι στιγμής να το καταφέρνει.

Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι αυτά των Νίκου Φίλη, Έλενας Κουντουρά, Σπύρου Δανέλλη και Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Αβέβαιο είναι αν πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης όπως η Έφη Αχτσιόγλου θα δεχτούν – εάν το ζητήσει ο πρωθυπουργός – να ενισχύσουν το ευρωψηφοδέλτιο.

Είχαν προηγηθεί πάντως αρκετές αρνήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ή «ηχηρών» ονομάτων προκειμένου να μπουν στην ευρωλίστα όπως ο μπασκεμπολίστας – θρύλος Παναγιώτης Γιαννάκης αλλά και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Στο δεύτερο κύμα υποψηφιοτήτων υπήρχε το όνομα της τραγουδίστριας Ραλλίας Χρηστίδου ενώ φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνεχίσει αυτή τη… στροφή προς τον καλλιτεχνικό χώρο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα του ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη.

Σήμερα , εκτός απροόπτου, αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσει για τα νέα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος τα οποία θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τι θα κάνει ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της διεύρυνσης που επιχειρεί σε όμορους πολιτικούς χώρους. Ερωτηματικό παραμένει αν παλιά στελέχη από το χώρο της Κεντροαριστεράς που «παρέλασαν» στο γήπεδο του Γαλατσίου το Σάββατο και είχαν  μείνει χωρίς πολιτική στέγη αν θα βρουν μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο ή αν θα δοκιμαστούν στις εθνικές εκλογές.

Μένει να δούμε, αν ο… σοσιαλιστής Στέφανος Τζουμάκας , ο Γιάννης Ραγκούσης ή ο Νίκος Μπίστης, θα «χωρέσουν» στην ευρωλίστα του κυβερνώντος κόμματος.