«Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως είπε χαρακτηριστικά «θα αντιμετωπίσω τους σκευωρούς ψευδομάρτυρες πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν θα επικαλεστώ τη σκαστή παρανομία και τις αλχημείες του ΣΥΡΙΖΑ»

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τη διαβίβαση της συμπληρωματικής δικογραφίας στη Βουλή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε «αθλιότητες, σκευωρία και ασύστολα ψεύδη» τις κατηγορίες που του απευθύνονται με το πόρισμα της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

«Στη Βουλή των Ελλήνων και στις μηνύσεις μου κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων κονιορτοποίησα όλες τις συκοφαντίες των άθλιων κακοποιών. Από τον φάκελο που εστάλη στη Βουλή προκύπτει, πως οι συμπληρωματικές καταθέσεις ανθρώπων που δόθηκαν έως και την 4η Απριλίου, δηλαδή πριν μία εβδομάδα, το εντός εισαγωγικών «κατηγορητήριο», εξαφανίζεται πλήρως. Επαναλαμβάνω όσα έχω ήδη με αδιάσειστα επιχειρήματα διευκρινίσει στις μηνύσεις μου κατά των κουκουλοφόρων και στις ομιλίες μου στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος,

Ανέφερε πως ουδέποτε συνάντησε τον κ. Φρουζή, εντός ή εκτός υπουργείου, πλην μιας φοράς, τέλη Μαρτίου του 2012, ένα μήνα πριν φύγει από το υπουργείο Υγείας, με την ιδιότητα του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχανιών.

Η συνάντηση αυτή, σημείωσε, είχε τη διάρκεια που έχει μία χειραψία. «Ακόμη κι αν τον είχα δει οποτεδήποτε ή οπουδήποτε δεν τον αναγνώριζα ούτε ως Φρουζή, ούτε ως Novartis», είπε και υπογράμμισε ότι δεν βρέθηκαν χρήματα.  «Δυόμισι χρόνια «ερευνούν» την υπόθεση, το ξέρουν καλά αυτό. Πολύ καλά μάλιστα. Και το κρύβουν, ανέφερε ο κ. Λοβέρδος για να προσθέσει:  «Κι ας έψαξαν εμένα, τα ανήλικα παιδιά μου, τους συγγενείς και τους συνεργάτες μου. Κι όμως απέφευγαν να το δώσουν στη δημοσιότητα». Και επανέλαβε:  «με τον κ. Φρουζή δεν έχω ανταλλάξει ποτέ ούτε τηλέφωνο, ούτε e-mail».

«Ντροπή τους, θα δώσουν λόγο για όλα αυτά, δεν μπορούν να ακουμπήσουν ούτε εμένα, ούτε το κόμμα, στο οποίο έχω την τιμή να ανήκω», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ