Η ΛΑΕ με ανακοίνωσή της κατηγόρησε την ελληνική αστυνομία ότι επιτέθηκε κατά αντιφασιστικών οργανώσεων, εργατικών συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την μετάβαση ατόμων στο νοσοκομείο. Συνεχίζοντας σημειώνει ότι ανάμεσα στους τραυματισθέντες είναι και το μέλος της Λαϊκής Ενότητας και του ΜΕΤΑ, Κώστας Γεωργόπουλος που εξαιτίας του τραυματισμού του από χειροβομβίδα αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα ακοής.

«Στις 25 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση, στην περιοχή της Καλλιθέας, όπου φασίστες και μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν προκλητικά δημόσια εμφάνιση. Οι αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά αντιφασιστικών οργανώσεων, εργατικών συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την μετάβαση στο νοσοκομείο αρκετών αγωνιστών που έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση» σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ.

Συνεχίζοντας σημειώνει «μεταξύ των τραυματισμένων, και το μέλος της Λαϊκής Ενότητας και του ΜΕΤΑ, Κώστας Γεωργόπουλος, που τραυματίστηκε σοβαρά στα αυτιά, από έκρηξη χειροβομβίδας κρότου-λάμψης ακριβώς δίπλα στα πόδια του, και ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τις τελευταίες εξετάσεις και διαγνώσεις των γιατρών, σοβαρά προβλήματα ακοής. Συγκεκριμένα, έχει υποστεί «βαρηκοΐα νευροαισθητήριο υψηλών συχνοτήτων αμφι-διαφαινόμενη επιβάρυνση λόγω εκθέσεως σε θόρυβο» και τραύμα στα ακουστικά νεύρα».

«Ο Κ. Γεωργόπουλος, μουσικός, είναι επί δεκαετίες συνδικαλιστής μέλος ΔΣ του συλλόγου του, πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ) και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), μέλος της Λαϊκής Ενότητας, του ΜΕΤΑ αλλά και του Αντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου. O Κώστας Γεωργόπουλος, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για τη σωματική βλάβη που έχει υποστεί. Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τα περιστατικά αστυνομικής βίας που οδήγησαν στον τραυματισμό του Κώστα Γεωργόπουλου αλλά και άλλων αγωνιστών και καταγγέλλει την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για συναυτουργία» συμπληρώνει η ΛΑΕ.

Καταλήγοντας η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει παρούσα, συμμετέχει και στηρίζει τον αγώνα του αντιφασιστικού κινήματος και καταγγέλλει την απρόκλητη αστυνομική βία κατά ειρηνικών συγκεντρώσεων και διαδηλωτών και την κάλυψη, για μία ακόμη φορά, των μαύρων, φασιστικών δυνάμεων της Χρυσής Αυγής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ