• Αναζήτηση
 • Τουρκία εκλογές: Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

  Η καταμέτρηση διεξάγεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

  Προβάδισμα των υποψηφίων του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ερντογάν δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, πόλεις οι οποίες αποτελούν το μεγάλο «στοίχημα» για τον τούρκο πρόεδρο.

  Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος του AKP στην Κωνσταντινούπολη, ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, οδηγεί την κούρσα με 51,6%, με καταμετρημένο το 22,5% των ψήφων, όπως μετέδωσε το NTV.

  Στην Άγκυρα, ο εκλεκτός του Ερντογάν, πρώην υπουργός Μεχμέτ Οζχασεκί, είναι επίσης πρώτος με 51,8%, με το 24,4% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, σύμφωνα και πάλι με το NTV που επικαλείται το Reuters.

  Η καταμέτρηση πάντως διεξάγεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο νέων ταραχών, καθώς νωρίτερα βγήκαν ακόμη και όπλα με αποτέλεσμα να έχουμε μέχρι στιγμής τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

  Ήδη, το υπουργείο Εσωτερικών της γείτονος έχει καταγράψει περισσότερα από 300 επεισόδια σ’ ολόκληρη την επικράτεια, με τις Αρχές να είναι ανήμπορες να επέμβουν έγκαιρα σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο και να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk