Με την ανακοίνωση των ποινών εναντίον του διαχειριστή του λούνα παρκ που λειτουργούσε στην οδό Γούναρη στο Ελληνικό, καθώς και του συντηρητή των παιχνιδιών ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου και του σοβαρού τραυματισμού της 11χρονης αδελφής του στις 27 Απριλίου 2014.

Το δικαστήριο δεχόμενο ανάλογη εισαγγελική πρόταση, μετέτρεψε την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία που είχε απαγγελθεί για τον θάνατο του παιδιού σε πλημμέλημα, επιβάλλοντάς τους την ποινή της φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή.

Με την απόφασή τους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δικαστές κήρυξαν ενόχους τον διαχειριστή του χώρου και τον ιταλικής υπηκοότητας διαχειριστή και συντηρητή των παιχνιδιών, για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και επικίνδυνης σωματικής βλάβης από αμέλεια, αντί της ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο.

Ένοχο επίσης έκριναν έναν ακόμη κατηγορούμενο, ο οποίος φυγοδικεί, για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, στον οποίο επέβαλαν ποινή δύο ετών με αναστολή.

Άλλοι δύο κατηγορούμενοι, εργαζόμενοι στον χώρο, πακιστανικής καταγωγής, κρίθηκαν αθώοι.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα συνέβη όταν ο 13χρονος και η αδελφή του θέλησαν να παίξουν σε μια πισίνα με φουσκωτές μπάλες. Ξαφνικά φύσηξε δυνατός άνεμος, που παρέσυρε την τεράστια μπάλα, με αποτέλεσμα εκείνη να αιωρείται για ώρα στον αέρα και να χτυπά στα κιγκλιδώματα που υπήρχαν στο χώρο, μέχρι να πέσει με δύναμη στο έδαφος, όπου και σφηνώθηκε σε παρακείμενο παιχνίδι με κρεμαστές κούνιες.

Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί το αγόρι θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ η αδελφή του θλάση στον πνεύμονα.