Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει το Μαξίμου τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης για τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών στην οικονομία και τα μακεδονικά προϊόντα.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε για τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα μακεδονικά προϊόντα, ως απόρροια της συμφωνίας που υπέγραψαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ.

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι τα μακεδονικά προϊόντα θα έχουν την προστασία που πρέπει και που απολάμβαναν για δεκαετίες», τόνισε.

Σε αυτή ακριβώς τη δέσμευσή του «πατάει» η απάντηση του Μαξίμου διαβεβαιώνοντάς τον ότι τα εμπορικά σήματα δεν χρήζουν προστασίας, αντίθετα προστασία χρειάζεται η ΝΔ και ο αρχηγός της «από από την αβάσταχτη ελαφρότητα της δήθεν πατριωτικής πλειοδοσίας».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρεται: «Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε σε Μακεδόνες επιχειρηματίες πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να προστατεύσει τα εμπορικά σήματα.»

» Τον πληροφορούμε ότι τα εμπορικά σήματα προστατεύονται από τη σημερινή κυβέρνηση και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε εδώ και τριάντα χρόνια.»

«Το θέμα είναι να προστατεύσει ο ίδιος τον εαυτό του και το κόμμα του από την αβάσταχτη ελαφρότητα της δήθεν πατριωτικής πλειοδοσίας» καταλήγει η ανακοίνωση.