Μώραλης: Ενωμένοι κερδίζουμε, διαιρεμένοι δεν προχωράμε

«Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους Πειραιώτες» είπε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννη Μώραλης, μετά το τέλος της παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

«Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους Πειραιώτες» είπε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννη Μώραλης, μετά το τέλος της παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

«Το μήνυμα ότι »οι Έλληνες ενωμένοι  τα καταφέρνουμε, ενώ όταν συγκρουόμαστε ή επικρατούν έριδες δεν επιτυγχάνουμε», θα πρέπει κάποια στιγμή να υιοθετηθεί από όλους» συνέχισε ο κ. Μώραλης, καθιστώντας σαφές πως «καλό είναι να το λέμε στα μικρόφωνα, αλλά θα πρέπει να το εφαρμόσουμε στην πράξη. Άρα ενωμένοι κερδίζουμε, διαιρεμένοι δεν προχωράμε».

Αναφερόμενος στο εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή», το οποίο σε αντίθεση με την μαθητική παρέλαση της Αθήνας, στον Πειραιά παιάνισε κανονικά ο δήμαρχος τόνισε: «Δεν μέτρησα πόσες φορές ακούστηκε το »Μακεδονία ξακουστή» αλλά νομίζω όσες φορές ακουγόταν και πέρυσι και πρόπερσι, τόσες ακούστηκε και φέτος».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη:

«Eύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους Πειραιώτες. Το μήνυμα της σημερινής ημέρας, το χιλιοειπωμένο και  χιλιοδιαβασμένο μήνυμα ότι «οι Έλληνες ενωμένοι  τα καταφέρνουμε, ενώ όταν συγκρουόμαστε ή επικρατούν έριδες δεν επιτυγχάνουμε», θα πρέπει κάποια στιγμή να υιοθετηθεί από όλους. Καλό είναι να το λέμε στα μικρόφωνα, αλλά θα πρέπει να το εφαρμόσουμε στην πράξη. Άρα ενωμένοι κερδίζουμε, διαιρεμένοι δεν προχωράμε».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ακούστηκε το «Μακεδονία ξακουστή»  σήμερα,   όχι μία αλλά πολλές φορές, ο κ. Μώραλης απάντησε: «Δεν μέτρησα πόσες φορές ακούστηκε το «Μακεδονία ξακουστή»  αλλά νομίζω όσες φορές ακουγόταν και πέρυσι και πρόπερσι, τόσες ακούστηκε και φέτος. Δεν νομίζω ότι είναι το μείζον και το κορυφαίο ζήτημα αυτό. Χαίρομαι γιατί έγινε μία άριστη παρέλαση στον Πειραιά – και ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν γι’ αυτή – με έναν όμορφο καιρό, σε μια ωραία μέρα. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ακολουθήστε το BHMA στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο BHMA
Inbox
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk