Για «τσουνάμι πλειστηριασμών» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος παρευρέθηκε στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έξω από συμβολαιογραφείο.

Μεταξύ άλλων τόνισε ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας πως «η υποτιθέμενη διαπραγμάτευση «θεσμών» και κυβέρνησης για το νέο νομικό πλαίσιο που θα διέπει την δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας επιβεβαιώνει κάτι που κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια. Οι «θεσμοί» συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι, να επιβάλουν την θέληση τους και να παίζουν όπως η γάτα το ποντίκι τους κυβερνητικούς υπαλλήλους και τα μνημονιακά κατεστημένα των Αθηνών».

«Θεσμοί» και κυβέρνηση προωθούν ένα νέο καθεστώς, που θα αντικαταστήσει τον διάτρητο ν. Κατσέλη, το οποίο ουσιαστικά καταργεί κάθε ίχνος κάλυψης στην πρώτη κατοικία, της οποίας η προστασία θα καταντήσει από δω και πέρα ένα αδειανό πουκάμισο. Ένα τσουνάμι πλειστηριασμών αναμένεται με βάση τη συμφωνία θεσμών – κυβέρνησης – τραπεζών, το οποίο θα συνοδευτεί και από μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας από το ελληνικό δημόσιο, προειδοποιεί ο Παν. Λαφαζάνης, που προσθέτει:

«Αυτό το μέγα έγκλημα καταδικάζει σε «θάνατο» την οικονομία και την ανάπτυξη ενώ «δολοφονεί» την κοινωνία και τις προοπτικές της. Αυτές οι τραγικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι στην Ελλάδα όχι μόνο δεν τέλειωσαν τα μνημόνια αλλά και συνεχίζουν να υπάρχουν κάτω από χειρότερους όρους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ