Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόπειρα διεύρυνσης προς τα Αριστερά με αφορμή τα 16 ονόματα που ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα για το ευρωψηφοδέλτιο άσκησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας «πως έχουν μεταλλαχθεί πολιτικά και ιδεολογικά».

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, ο επικεφαλής της ΛΑΕ τόνισε πως ΣΥΡΙΖΑ και Αλ. Τσίπρας έχουν εγκαθιδρύσει αμερικανογερμανοκρατία στη χώρα στον πιο ακραίο βαθμό. «Ούτε σε εποχές Πιουριφόι δεν είχαμε τέτοιο καθεστώς στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί να επικαλείται την αριστερά και το δήθεν προοδευτικό μέτωπο. Αυτό που φτιάχνει δεν έχει σχέση με την Αριστερά» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, τονίζοντας πως προβάλλονται στα ψηφοδέλτια παιδιά αγωνιστών «μόνο και μόνο για να αποκτήσει αριστερό άλλοθι. Είναι θλιβερό θέαμα και αποτελεί κατά τη γνώμη μου ένα είδος τυμβωρυχίας».

Κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το βράδυ της Τετάρτης ότι υπήρχαν χώρες και πρόσωπα που ήθελαν Grexit το 2015, ο επικεφαλής της ΛΑΕ έκανε λόγο για «προφάσεις εν αμαρτίαιας». «Ανακαλύψεις εκ των υστέρων του Τσακαλώτου ότι υπήρχε χώρα που ήθελε να βγει η Ελλάδα από το ευρώ».

«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έπαιξε πολύ άσχημο ρόλο το 2015. Δυστυχώς ήταν από αυτούς που έβαζαν το ευρώ και την ΕΕ πάνω από την Ελλάδα και το μέλλον της. Έκαναν σχεδόν παράδοση της χώρας μας στους πιστωτές» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Τέλος, ανέφερε πως δεν υπάρχει έξοδος από τα Μνημόνια όπως λέει η κυβέρνηση. «Μάλλον είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι στα Μνημόνια γιατί δεν έχουμε χρηματοδότηση και υποχρεωνόμαστε για δανεισμό από τις αγορές με 4%» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.