Τη φωτογραφία ενός άντρα, τον οποίο οι ολλανδικές αρχές θεωρούν ως δράστη της επίθεσης στο τραμ, έδωσε στην δημοσιότητα η αστυνομία.

Στην φωτογραφία ο άντρας φαίνεται μέσα στο τραμ, λίγη ώρα πριν βγάλει όπλο και αρχίσει να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τρεις ανθρώπους και να τραυματίσει σοβαρά άλλους εννέα.

Με ανάρτηση στο Twitter η ολλανδική αστυνομία αναφέρει ότι ο άντρας αυτός είναι 37 ετών, λέγεται Gökman Tanis και έχει γεννηθεί στην Τουρκία.

«Μην επιχειρήσετε να τον πλησιάσετε, αλλά ειδοποιήστε αμέσως την αστυνομία», αναφέρεται στο tweet.

Politie Utrecht

@PolitieUtrecht

De politie vraagt u uit te kijken naar de 37-jarige Gökman Tanis (geboren in Turkije) in verband met het incident vanmorgen aan het in Utrecht.
Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070

7,463 people are talking about this

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του, τη στιγμή που πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το περιστατικό είχε τα χαρακτηριστικά τρομοκρατικής επίθεσης, λίγες ημέρες μετά το χτύπημα στη Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, από την επίθεση στο τραμ, έχει χάσει τη ζωή του ένας πολίτης ενώ αρκετοί έχουν τραυματιστεί.

Η ολλανδική κυβέρνηση μετά το περιστατικό, κήρυξε κατάσταση επιφυλακής λόγω τρομοκρατικής απειλής στο υψηλότερο επίπεδο στη επαρχία της Ουτρέχτης και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε σχολεία, τεμένη και συγκοινωνιακούς κόμβους.

Το επίπεδο απειλής ανέβηκε στη βαθμίδα 5 μόνο στην επαρχία της Ουτρέχτης, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.