Ολλανδία – Ουτρέχτη: Επίθεση ενόπλου στο τραμ – Αναφορές για νεκρό

Ανοιξε πυρ στοχεύοντας προς τους επιβάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον σταθμό

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από σφαίρες σήμερα στην Ουτρέχτη, της κεντρικής Ολλανδίας, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε τραμ. Η επίθεση μπορεί να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα» εκτιμούν οι αρχές της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως «ανησυχεί βαθιά» και πως η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως σχετικά με το επεισόδιο. Το ολλανδικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη.

«Πυροβολισμοί ρίχθηκαν μέσα σ’ ένα τραμ και άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Ελικόπτερα βρίσκονται επιτόπου και δεν έχουν γίνει συλλήψεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούστ Λανσάγκε. 

Η αστυνομία δεν ήταν αμέσως σε θέση να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες ούτε να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση των τραυματιών.

Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTV Utrecht επικαλέσθηκε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τη σκηνή.

Η αστυνομία της Ουτρέχτης ανακοίνωσε πως η Πλατεία 24ης Οκτωβρίου, όπου βρίσκεται η στάση του τραμ αποκλείσθηκε, ενώ επιτόπου βρίσκονται υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας.

Embedded video

robert bas@robertpbas

Onderweg naar Utrecht. Op de A12 is de linkerbaan afgesloten om arrestatieteams de ruimte te geven.

124 people are talking about this

Η αστυνομία δεν είχε περισσότερες λεπτομέρειες για το επεισόδιο και δεν ήταν σε θέση να γνωστοποιήσει ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιουστ Λανσάγκε είπε πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTV Utrecht επικαλέσθηκε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τη σκηνή.

Η αστυνομία της Ουτρέχτης ανακοίνωσε πως η Πλατεία 24ης Οκτωβρίου, μια στάση του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης, αποκλείσθηκε ενώ επιτόπου βρίσκονται υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας.

Politie Utrecht

@PolitieUtrecht

Schietincident op het . Meerdere gewonden gemeld. Hulpverlening gestart, meer informatie volgt z.s.m. Volg berichtgeving via @politieutrecht

491 people are talking about this
Politie Utrecht

@PolitieUtrecht

Melding schietincident in Utrecht was om 10.45 uur. Het gaat om een schietincident in een tram. Meerdere traumaheli’s zijn ingezet om hulp te verlenen.

325 people are talking about this
Yelle Tieleman@YelleTieleman

Politie is druk bezig met horen van ooggetuigen en inzittenden van de tram. Kwamen net ook zwaarbewapende eenheden van de DSI aan.

Yelle Tieleman@YelleTieleman

In de tram wordt iemand gereanimeerd. Hele ernstige situatie hier.

84 people are talking about this
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk