Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της σχολής οδηγών που εμπλέκεται στην υπόθεση παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Πειραιά και Νήσων, ανακοίνωσε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της έκτακτης συνέντευξης Τύπου της Περιφέρειας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, Χρήστου Καπάταη.

Η σχετική απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας ελήφθη σήμερα το πρωί από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, στη συγκεκριμένη Διεύθυνση, εντοπίστηκαν 56 περιπτώσεις παραποίησης – αλλοίωσης του περιεχομένου φακέλων αδειών οδήγησης. Με αυτές τις παράνομες μεθοδεύσεις δινόταν η δυνατότητα σε υποψηφίους οδηγούς να συμμετέχουν σε πρακτική εξέτασή τους και να λάβουν στη συνέχεια την προβλεπόμενη άδεια οδήγησης χωρίς προηγουμένως να προσέλθουν και να κριθούν στις θεωρητικές εξετάσεις.

Η Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε, μεταξύ άλλων ότι «το θέμα της παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης δεν σχετίζεται μόνο με την ποιότητα της δημόσιας διοίκησης αλλά έχει να κάνει με την οδική ασφάλεια, με την προστασία της ζωής των πολιτών».

Η ίδια εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Ελληνική Αστυνομία, για «την ευρεία και συντονισμένη επιχείρηση για την πάταξη των παραβατικών ενεργειών» και τόνισε ότι «αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας της Αστυνομίας για να προχωρήσουμε άμεσα σε περαιτέρω ενέργειες».