Αποκάλυψη: Σε νεκροταφείο έκρυβαν τις εισπράξεις από τα πλαστά διπλώματα οδήγησης !

Κρυψώνα χρημάτων και σε ψευδοροφή τουαλέτας… Τι προέκυψε από τους «αδιαφθορους» της ΕΛ.ΑΣ για το κύκλωμα στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περφερειας Αττικης

Κρυψώνα χρημάτων στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας -στον Περισσό- φαίνεται ότι  είχε η «μαφία των διπλωμάτων οδήγησης»!
   Αυτή η εντυπωσιακή όσο και …μακάβρια  διαπίστωση υπήρξε μετά την πολυήμερη έρευνα της   Υπηρεσίας  Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για την δράση  του κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν επτά   υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής (στο Νότιο Τομέα της Αθήνας) και δύο  ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.
Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν ειδικό χάρτη(σσ τον  εντόπισαν οι αστυνομικοί)  για να βρουν το σημείο εντός του νεκροταφείου όπου έκρυβαν τον «θησαυρό» από τις παράνομες εισπράξεις.
Επιπλέον φαίνεται ότι είχαν κρύψει χρηματικά ποσά και σε «ψευδοοροφή» τουαλέτας  ενός εκ των συνεργών τους. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι οι παραγωγοί πλαστών διπλωμάτων οδήγησης προσπάθησαν να καταστρέψουν τις καταγραφές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των γραφείων τους με τη διοχέτευση ρεύματος υψηλής τάσης , ενώ σχεδίαζαν να προχωρήσουν και σε εμπρησμό των γραφείων της εν λόγω Διεύθυνσης Μεταφορών.
Σύμφωνα με την επίσημη αναοίνωση της  ΕΛ.ΑΣ (σσ υπήρξαν σχετικές αναφορές του Βήματος» προ δύο ημερών) «οι υπάλληλοι – μέλη της εγκληματικής ομάδας για να διευκολύνουν τη δράση του κυκλώματος είχαν καθιερώσει συγκεκριμένες μέρες κατά τις οποίες μία αίθουσα εξέτασης υποψηφίων οδηγών ήταν «στημένη», δηλαδή προορίζονταν αποκλειστικά για τους υποψηφίους που δεν εμφανίζονταν–συμμετείχαν στη διαδικασία των εξετάσεων. Από το συγκεντρωθέν υλικό προέκυψε ότι το χρηματικό ποσό που ελάμβανε η εγκληματική ομάδα από κάθε υποψήφιο για τις περιπτώσεις των «στημένων» αιθουσών κυμαίνονταν από 1.500 έως 2.500 ευρώ, αναλόγως της κατηγορίας της άδειας ικανότητας οδήγησης.Για κάθε «στημένη» αίθουσα θεωρητικών εξετάσεων το χρηματικό ποσό ανέρχονταν στις 14.000 ευρώ περίπου».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk