Τρεις μέρες χωρίς ρεύμα ήταν αρκετές για να διαλύσει τις βασικές υποδομές της Βενεζουέλας, με τους πολίτες να δυσκολεύονται να βρουν ακόμα και πόσιμο νερό.

Το ρεύμα πλέον έχει αποκατασταθεί σε κάποιες περιοχές της χώρας, τα προβλήματα όμως συνεχίζονται σε ορισμένα σημεία.

Όλα τα σχολεία και οι υπηρεσίες στο Καράκας, παρέμειναν κλειστά, τα τηλεφωνικά δίκτυα σταμάτησαν να λειτουργούν, με την χώρα να βυθίζεται στο απόλυτο χάος. 

Μετά από πέντε ημέρες χωρίς ηλεκτρικό η κατάσταση στη χώρα και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα είχε γίνει ανυπόφορη.

Το Καράκας υπολογίζεται ότι χρειάζεται 20.000 λίτρα νερού το λεπτό προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση.

Το μπλακ άουτ στη χώρα έχει αφήσει χωρίς νερό πολλά νοικοκυριά, με τους ανθρώπους να αναζητούν νερό σε αγωγούς λυμάτων της πρωτεύουσας.

Αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας κάτοικοι λεηλάτησαν φορτηγά, καταστήματα και σουπερμάρκετ. Έσπασαν βιτρίνες αρπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Τουλάχιστον 300 επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν στις μεθόριες περιοχές με την Κολομβία. Σπασμένες βιτρίνες λεηλατημένων καταστημάτων σε εμπορικό κέντρο του Μαρακάιμπο. Σπασμένες βιτρίνες λεηλατημένων καταστημάτων σε εμπορικό κέντρο του Μαρακάιμπο.

Λόγω του μπλακ άουτ είχε ανασταλεί η λειτουργία απαραίτητων μηχανημάτων σε νοσοκομεία, με αποτέλεσμα, ασθενείς να έχουν βρει φρικτό θάνατο λόγω έλλειψης παροχής υπηρεσιών. 

Ωστόσο η κυβέρνηση Μαδούρο διαψεύδει κάτι τέτοιο.