Στην μικροπολιτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας απέδωσε η Μυρσίνη Ζορμπά την έντονη κριτική που της ασκείται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή αναρτήσεις της στα social media με προσβλητικές αναφορές στα θύματα της 17Ν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κόρη του Μάνου Λοΐζου και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζήτησα συγνώμη τότε και ζητώ και τώρα»… «Αυτό το θέμα βγήκε από τη ΝΔ».

Όσον αφορά την ουσία των αναρτήσεών της υποστήριξε ότι φταίνε τα…social media τα οποία «μας κάνουν να ξεφεύγουμε». «Ο γραπτός λόγος δεν είναι σαν τον προφορικό, αλλιώς διαβάζεται και αλλιώς ακούγεται» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι είχε ζητήσει στο παρελθόν συγγνώμη για τις συγκεκριμένες αναρτήσεις και ζητά και τώρα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει υποψήφια για την ευρωβουλή για να αγωνιστεί για τα πνευματικά δικαιώματα και πρόσθεσε ότι αγωνιά και για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, φέρνοντας ως παράδειγμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου.

Εγώ έζησα τον φασισμό με τη σύλληψη του πατέρα μου είπε στις δηλώσεις της στην κρατική τηλεόραση.