Η είδηση της συμπερίληψης της κόρης του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου, της Μυρσίνης Λοΐζου, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε έντονη έκπληξη με δεδομένο το γεγονός ότι η ίδια ναι μεν κινούνταν στο αριστερό φάσμα, ωστόσο ποτέ στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σε ανάρτησή της μετά την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων δήλωσε πως ήρθε κοντά στο κυβερνών κόμμα με αφορμή την περιπέτεια της εταιρείας που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών και η οποία είχε εισέλθει σε περίοδο δομικής κρίσης το προηγούμενο διάστημα, με την κυβέρνηση να ορίζει προσωρινή Επίτροπο.

Μου είναι δύσκολο να εξηγήσω το πώς και το γιατί. Μου έγινε μια πρόταση, θεωρώ πολύ τιμητική, και αποφάσισα να δεχτώ. Θα…

Δημοσιεύτηκε από Mirsini Loizou στις Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Μια αναδρομή, ωστόσο, στο παρελθόν της φέρνει στην επιφάνεια κάποιες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αλλά και προκλητικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Για παράδειγμα, στις 25 Απριλίου του 2015 φέρεται να σχολιάζει δηλώσεις του τότε υπουργού Δημοσίας Τάξεως, Γιάννη Πανούση στο Twitter, λέγοντας πως «τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη, ηλίθιε Πανούση».

Παράλληλα, σε άλλο tweet η Μυρσίνη Λοΐζου είχε υπερασπιστεί και την ορθότητα της χορήγησης αδειών στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με τους χρήστες του μέσου να αντιδρούν έντονα.

Η ίδια πάντως έχει απενεργοποιήσει πλέον τον λογαριασμό της στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Λοΐζου ήταν αυτή που ως διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του Μάνου Λοΐζου είχε απαγορεύσει τη χρήση του τραγουδιού «Καλημέρα Ήλιε» σε εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας έτσι τη ρητή διαφωνία της με τη μνημονιακή πολιτική που ακολουθούσε το κόμμα. Βέβαια, η πορεία της πλέον τη φέρνει -όπως και πολλούς άλλους- κόντρα στο παρελθόν της.

Αντιδράσεις και ερωτήματα

Αν μη τι άλλο, η υποψηφιότητά της προκάλεσε από την πρώτη στιγμή αντιδράσεις μετά την ανάσυρση των εν λόγω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ «συναγερμός» σήμανε και στη Νέα Δημοκρατία. Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θέτουν εύλογα ερωτήματα αν ο πρωθυπουργός γνώριζε τις αναφορές της κ. Λοΐζου.

Στην περίπτωση αυτή, στην Πειραιώς τονίζουν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτές. Αν, όμως δεν τις γνώριζαν και διαφωνούν, τότε το ερώτημα είναι τι θα πράξουν με την κ. Λοϊζου, για το μέλλον της οποίας δεν υπάρχει καμία νύξη από την Κουμουνδούρου.