Τον Γιώργο Κυρίτση «άδειασε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σχετικά με τις δηλώσεις του ότι δε θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

«Εγώ θυμάμαι» είπε ο Ν. Φίλης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων παίρνοντας αποστάσεις από τις δηλώσεις του Κυρίτση.

Αφορμή για το όλο ζήτημα στάθηκαν οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες προτείνεται να μετατραπεί από κακούργημα σε πλημμέλημα η κατασκευή και κατοχή βομβών μολότοφ.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε για το θέμα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό και αρχικά τόνισε πως τελικό κείμενο ακόμη δεν υπάρχει, πως θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και πως και ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την αδιανόητη δήλωση Κυρίτση, για να πει: «Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι η Marfin».

«Μόνο που ξέρω ότι δεν πιάστηκαν ακόμα οι εγκληματίες αυτοί και γνωρίζω ότι οι μόνες καταδίκες που υπήρξαν για τον άδικο χαμό των τριών αν θυμάμαι καλά εργαζομένων, ήταν οι καταδίκες εις βάρος των υπευθύνων της τράπεζας. Που είχαν φτιάξει μια παγίδα, ένα κτίριο – παγίδα για τους εργαζόμενους» ανέφερε.