Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες για την οριστικοποίηση της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα Σκόπια.

Τα σχέδια για επίσκεψη αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον έλληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Τέταρτο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς, όπου ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που θα επισκεφθεί σύντομα τα Σκόπια, συνοδευόμενος από μια επιχειρηματική αντιπροσωπεία.

Με χθεσινές του δηλώσεις ο Ζόραν Ζάεφ επιβεβαίωσε την επίσκεψη, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για συγκεκριμένη ημερομηνία. «Δεν έχουμε καθορίσει ημερομηνίες. Μόλις συμφωνηθούν θα τις ανακοινώσουμε άμεσα» είπε ο Ζάεφ και πρόσθεσε ότι εναπόκειται στον Αλέξη Τσίπρα να πει πότε είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.

Σημερινό δημοσίευμα, όμως, του σκοπιανού πρακτορείου ΜΙΑ, επικαλούμενο ελληνικές κυβερνητικές πηγές, τοποθετεί την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα περί τα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις δε, του έλληνα πρωθυπουργού στο περιθώριο εκδήλωσης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το αν σχεδιάζει ταξίδι στα Σκόπια απάντησε χαρακτηριστικά ότι σχεδιάζει το ταξίδι να πραγματοποιηθεί τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, προσθέτοντας «μόλις φτιάξει και ο καιρός».

Μετά την επίσκεψή του στα Σκόπια, στην Αθήνα αναμένεται να έρθει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, όπως αποκάλυψε ο ίδιος χθες.

«Έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές να πραγματοποιηθεί, πρώτα η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, εδώ στα Σκόπια, και ακολούθως να κάνω και εγώ ανταποδοτική επίσκεψη» είπε χαρακτηριστικά.