Εμμένει η Δούρου για το Μάτι ότι έπραξε το καθήκον της

Δήλωση με φόντο την ποινική δίωξη για πλημμελήματα που της ασκήθηκε

Στην «άναρχη δόμηση», την «ελλιπή αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής» και στα αυθαίρετα, «βλέπει» την ευθύνη της ανείπωτης τραγωδίας με 100 νεκρούς στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι,  η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με φόντο την ποινική δίωξη για πλημμελήματα που της ασκήθηκε. Κάνει μάλιστα για λόγο για επιχείρηση αντιπερισπασμού από πολιτικούς της αντιπάλους και ΜΜΕ που εκμεταλλεύονται την εθνική τραγωδία.

Σε ανακοίνωσή της η Ρένα Δούρου αναφέρει ότι πρόκειται για «ένα σύνολο ευθυνών, που οδηγεί πίσω στον χρόνο και αφορά όλους όσοι άσκησαν διοίκηση». Συμπληρώνει, ωστόσο, πως πιστεύει ότι «όλοι όσοι διοικούν δεν πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης.

Η κ. Δούρου συμπληρώνει ότι «καμία δικονομική διαδικασία δεν μπορεί να σβήσει την ανείπωτη θλίψη που αισθάνομαι και θα αισθάνομαι για την εθνική τραγωδία». Επιμένει, ωστόσο, ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας «έπραξαν το καθήκον τους».

Η περιφερειάρχης Αττικής κατηγορεί «ορισμένους πολιτικούς αντιπάλους της», αλλά και «κάποια ΜΜΕ» για επιχείρηση, προκειμένου «να “σηκώσουν” τις όποιες πολιτικές ευθύνες για χρονικές παθογένειες του κρατικού μηχανισμού».

«Αυτό έπραξαν, προκειμένου να δημιουργήσουν τον αντιπερισπασμό που εναγωνίως αναζητούσαν, στη θύελλα σκανδάλων και διαφθοράς που βαρύνει τις πολιτικές δυνάμεις στις οποίες ανήκουν και εκμεταλλεύονται μια εθνική τραγωδία και τη δυστυχία που την συνοδεύει», αναφέρει η Ρένα Δούρου και συμπληρώνει:

«Η ατομική μου στάση είναι τελείως διαφορετική από το να απειλώ τη Δικαιοσύνη ή να κλαυθμυρίζω περί «διώξεων» –όπως αυτοί που το κάνουν για να αποσείσουν τις βαρύτατες ποινικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες δεκαετιών– και να συκοφαντώ τους πολιτικούς αντιπάλους. Είναι αλήθεια ότι η απονομή της Δικαιοσύνης χρειάζεται υπομονή. Ακόμη και οι αθώοι χρειάζεται κάποιες φορές να περιμένουν».

Καταλήγοντας η περιφερειάρχης Αττικής σημειώνει ότι ο κορυφαίος Ευρωπαίος πολιτικός Σαρλ ντε Γκολ έλεγε πως «η αναισθησία σημαίνει ήττα. Στην Περιφέρεια Αττικής, με μεγάλη ευαισθησία και έχοντας επιλέξει να εργαζόμαστε αθόρυβα και δυνατά, κερδίσαμε τη μάχη κατά της διαφθοράς, υπέρ της νομιμότητας, ενάντια στη διαρκή καταστροφή του περιβάλλοντος και κατά της ασέβειας στην τήρηση του νόμου. Με δύο λέξεις τη μάχη ενάντια στο ένοχο και επαίσχυντο παρελθόν, με σκοπό η τραγωδία στην Ανατολική Αττική να είναι η τελευταία».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk