Διαψεύδει τα περί «αποστομωτικού πορίσματος» για τη Μάνδρα το ΤΕΕ

Δημοσίευμα αναφέρει ότι το υποτιθέμενο πόρισμα του ΤΕΕ είναι αθωωτικό για την Ρένα Δούρου

Μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο «η αλήθεια για την τραγωδία στη Μάνδρα» αποκαλύπτεται από το «αποστομωτικό πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τις ευθύνες», το οποίο «απαλλάσσει την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου», το ΤΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει ότι υπάρχει τέτοιου είδους επίσημο πόρισμα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το ΤΕΕ αναφέρει: «Σε συνέχεια σημερινού δημοσιεύματος για τις πλημμύρες της Μάνδρας Αττικής που αναφέρεται σε «πόρισμα του ΤΕΕ», το γραφείο Τύπου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος διευκρινίζει, τα εξής:

»Στις 16/7/2018 το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, με το από 12/7/2018 έγγραφό του ζήτησε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) να ορίσει πραγματογνώμονες (στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης) για την πλημμύρα της 27/6/2018 στην Μάνδρα Αττικής και σε σχέση με την προηγούμενη πλημμύρα της 27/11/2017. Το αίτημα διενεργήθηκε κατόπιν της υπ’ αριθμ. Β18-1065 από 2/7/2018 παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κατ’ εφαρμογή των άρθρων 183 κ.έ. του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

»Στις 26/7/2018 το ΤΕΕ όρισε ως πραγματογνώμονες τρεις έμπειρους Διπλωματούχους Μηχανικούς, δύο Πολιτικούς Μηχανικούς και έναν Μηχανολόγο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

»Οι πραγματογνώμονες ακολούθως, κατόπιν του διορισμού τους από την Ελληνική Αστυνομία, ενήργησαν σε συνεργασία με τις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές, χωρίς ανάμειξη του ΤΕΕ στο έργο τους, αναλαμβάνοντας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, την υποχρέωση να παραδώσουν στις ανακριτικές αρχές την έκθεσή τους.

»Τα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ δεν έχουν συμμετάσχει στη σύνταξη, ούτε έχουν εγκρίνει, οποιαδήποτε έκθεση ή πόρισμα σχετικά με τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Κάτι τέτοιο, βάσει του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΤΕΕ και της δημοκρατικής συγκρότησης των οργάνων του, θα προέβλεπε τη δημόσια συζήτηση οποιουδήποτε σχετικού ζητήματος στα αρμόδια όργανα.»

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk