• Αναζήτηση
 • Εφοπλιστές: Ποσό 75 εκατ. ευρώ ετησίως στο Δημόσιο

  Νέο Συνυποσχετικό υπογράφηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας υπογράφηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, από τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ένωσης των εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη.

  Βάσει αυτού πλέον καθίσταται μόνιμη η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Με βάση τα δεδομένα των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία θα είναι κατ’ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

  Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

  Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

  Νέο Συνυποσχετικό

  Στη σύσκεψη υπογράφηκε το νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας.

  Με το νέο Συνυποσχετικό, πλέον καθίσταται μόνιμη η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

  Με βάση το ύψος των δηλωθέντων μερισμάτων των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία θα είναι κατ’ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

  Η υπογραφή του Συνυποσχετικού, «ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης διαπραγμάτευσης, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια για το δημόσιο συμφέρον» τονίζεται στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

  Τέλος, προστίθεται, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός κάλεσε τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών να συμβάλλουν με επενδύσεις στην ενίσχυση των αναπτυξιακών της ελληνικής οικονομίας, η οποία μετά από χρόνια κρίσης βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάκαμψης.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk