Χανιά: Ούτε 100 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν να αποκατασταθούν οι ζημιές

Με τους απεγνωσμένους πολίτες της Κρήτης στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων συναντήθηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης

Με τους απεγνωσμένους πολίτες της Κρήτης στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων συναντήθηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μετά την περιπετειώδη άφιξη του στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αποτύπωσε σε μια φράση την καταστροφή που έχει σημειωθεί στο νησί, τονίζοντας στον υπουργό ότι «ούτε 100 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Νομό Χανίων».

Αυτό σημείωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης, πριν την έναρξη της συζήτησης, σύμφωνα με το flashnews.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού συνοδευόμενου κλιμακίου Μηχανικών του Υπουργείου, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, βουλευτών των Χανίων, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, δημάρχων του νομού, της τοπικής αστυνομικής ηγεσίας και φορέων του νομού.

«Ό,τι ζημιά έχει γίνει θα διορθωθεί» ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε ο υπουργός.

Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης ήδη υπάρχει κλιμάκιο μηχανικών από τις προηγούμενες καταστροφές το οποίο συμπληρώνεται τώρα, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι καταγραφές στα προβλήματα στις υποδομές, προσθέτοντας ότι η περιφέρεια Κρήτης «δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της όλο αυτό το φορτίο των καταστροφών, οπότε θα συνδράμουν οι υπηρεσίες του υπουργείου και όσον αφορά τη χρηματοδότηση αλλά την κατασκευή και την επιδιόρθωση όλων των φθορών που είχαμε στα δίκτυα».

«Το θέμα είναι αυτή τη στιγμή μέσα στις καταστροφές, μέσα στην ένταση των φαινομένων να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές και να επανέλθει το νησί στη φυσιολογική ζωή του, αμέσως μετά, το συντομότερο δυνατόν» πρόσθεσε.

Δείτε επίσης
Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk