ΓΣΕΕ: Επίθεση κατά του ΠΑΜΕ για τη στάση του στο συνέδριο του ΟΙΥΕ

«Δεν θα μείνουν αναπάντητες οι αντισυνδικαλιστικές συμπεριφορές»

«Τα βίαια γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του 38 Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ» καταδικάζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Εξαπολύοντας επίθεση στο ΠΑΜΕ η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «με προπηλακισμούς, κλοπές καρτών συνέδρων, βία και τραμπουκισμούς, διέλυσαν μία δημοκρατική διαδικασία εμποδίζοντας την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση.»

» Το ΠΑΜΕ μαζί με περιφερόμενους ‘υποστηρικτές’ του… που καμία σχέση δεν έχουν με τα συνδικάτα, με κομματική καθοδήγηση και υπό πλήρη κομματικό έλεγχο, στρέφεται εναντίον του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος. Μπορεί γι’ αυτό το σκοπό να χειροκροτείται από το κόμμα του, αλλά στρέφεται κατά των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλά και σοβαρά προβλήματα. Γι’ αυτές τις τακτικές και για αυτή τη θέση και στάση του, το Πανεργατικό (;) Αγωνιστικό Μέτωπο είναι υπόλογο στους εργαζόμενους».

«Οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, δεν θα μείνουν αναπάντητες»

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ότι, «μαζί με όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τις ηγεσίες τους, πλην ΠΑΜΕ, θα διασφαλίσουν τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων. Οι βιαιότητες, οι αντιδημοκρατικές και αντισυνδικαλιστικές συμπεριφορές, δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Συνομοσπονδία.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ ζητάει «άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη από τα πραγματικά προβλήματα».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk