«Οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν σχεδόν τα πάντα για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας. Οι καιροί είναι κρίσιμοι, η συγκυρία ιστορική. Η ευθύνη της παράταξής μας μεγάλη. Και όσο με αφορά δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα».

Η Φώφη Γεννηματά από την Θεσσαλονίκη, στην παραπάνω παράγραφο, συμπύκνωσε το στοίχημα της περιόδου μέχρι τις εκλογές, για το Κίνημα Αλλαγής. Να μπορέσει να καταγραφεί στον μετεκλογικό πολιτικό χάρτη ως μια δύναμη ικανή να καθορίσει την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η χώρα. Προϋπόθεση, να αντέξει στις επιθέσεις που δέχεται και οι οποίες θα ενταθούν το προσεχές διάστημα με στόχο την πολιτική και εκλογική  του «λεηλασία».

«Όσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε» δήλωσε η κυρία Γεννηματά και επετέθη με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα. Τον χαρακτήρισε «πρωθυπουργό σε απόγνωση μπροστά στην ήττα», και την κυβέρνηση του «ένα πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά αχταρμά που  “χτυπάει” τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα». «Κατάχρηση της εξουσίας και καθεστωτισμός: αυτό είναι το ύφος και ήθος της κυβέρνησης Τσίπρα. Δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά», τόνισε.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «κήρυκα του διχασμού που στήνει δήθεν γέφυρα για την Κεντροαριστερά και δείχνοντας προς την πρωινή εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Γέφυρα», τόνισε με έμφαση: «Μόνο η γέφυρα των στεναγμών υπάρχει για τον κ. Τσίπρα που τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας και την πολιτική απομόνωση. Για κάθε έναν που εξαγοράζεται, χίλιοι έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής. Ότι και να κάνει, η Κυβέρνηση του  πλησιάζει το τέλος της και έρχεται η ώρα της κρίσης. Η ώρα να κριθεί από τα έργα και τις ημέρες του.

Βαρίδι για τη χώρα και την αριστερά ο Α. Τσίπρας

Σε ότι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, η κυρία Γεννηματά υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας με μία κίνηση «έκανε τρεις μεγάλες ζημιές».  Πρώτη, οι παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Παρέδωσε, όπως είπε,  ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού. Η δεύτερη ζημιά που προκάλεσε ήταν η άρνηση του για συνεννόηση για την εθνική γραμμή. «Χρησιμοποίησε τη συμφωνία τη συμφωνία  για να  διχάσει  τον Ελληνικό λαό».  Η Τρίτη ζημιά ήταν το «πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό». Βουλευτές, όπως τόνισε η κυρία Γεννηματά, αλλάζουν κόμμα από μέρα σε μέρα. Δανείζονται από κόμμα, σε κόμμα. Εκχωρούν το δικαίωμα τους να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Κόμματα διαλύονται για να εξασφαλιστούν οι «πρόθυμοι»

Όλα αυτά, όπως υπογράμμισε, είναι Εικόνες ντροπής που δημιουργούν αποστροφή στους πολίτες. Βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς που καραδοκεί. «Έχει όνομα η κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία: Τσίπρας. Βαρίδι της αριστεράς. Βαρίδι για τη χώρα»

Δεν είναι λύση η επιστροφή της ΝΔ

Παρά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Γεννηματά επεσήμανε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή και «δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς». Η χώρα, επεσήμανε «δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο Πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν μπαίνει καν στο κόπο να παρουσιάσει πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση» «Η ΝΔ εκφράζει και σήμερα ότι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό για τον  τόπο. Για μας η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος μην το ξεχνάμε» υπογράμμισε.