Μπορεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να δυσκολεύεται με την ελληνική γλώσσα, να κομπιάζει όταν μιλάει στη Βουλή, αλλά με την αγγλική είναι άπιαστος.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο του CNBC Σύλβια Αμάρο, δήλωσε ευθαρσώς: «Εδώ και καιρό θα έπρεπε να υπάρχει ομοφωνία για το ζήτημα των πλεονασμάτων (σ.σ.: που έθεσε ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο ίδιο κανάλι) πέρα από το πολιτικό χάσμα. Εχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι υπερβολικά υψηλό, ειδικά για μια χώρα που έχασε το 27% του ΑΕΠ. Δεν νομίζω πως αυτό είναι κάτι στο οποίο θα έπρεπε να διαφωνούμε. Θα έπρεπε να πάμε μαζί σε μια Ευρώπη που έχει πάρει το μάθημά της από την άνοδο της Ακροδεξιάς και των δυνάμεων του λαϊκισμού, πως οι τόσο υψηλοί στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος τροφοδοτούν τη δυσαρέσκεια όχι μόνο προς τα κόμματα αλλά και στην ίδια την πολιτική διαδικασία».

Στο ερώτημα τι θα μπορούσε να πει ο κ. Τσακαλώτος για να μη θυμώσουν το… Μαξίμου και οι Συριζαίοι, η απάντηση είναι πολύ απλή. Θα ήθελαν ίσως να επαναλάβει αυτό που είχε πει στον αρχηγό της ΝΔ στη Βουλή τον Μάρτιο του 2017: «Η αντιπολίτευση μπορεί να θέλει να μειωθεί ο στόχος για το πλεόνασμα στο 2%, αλλά κι εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον… Μπορώ;».

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του Ζώη Τσώλη στο «Βήμα της Κυριακής»: 

– Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών για τη «συγκρουσιακή διάθεση» με την αξιωματική αντιπολίτευση;

– Τι είπε για το 2% της ανάπτυξης στην Ελλάδα και για τα πρωτογενή πλεονάσματα;