Αρειος Πάγος: Ερευνα για τις αναφορές Τσουκάτου περί χρηματοδότησης κομμάτων

Ζητεί να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων

Έρευνα ως προς τις αναφορές του πρώην «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Τσουκάτου – κατά την απολογία του, στη δίκη της Siemens – ως προς τη χρηματοδότηση ιδιωτών ύψους 16 δισ. δρχ. στις εκλογές του 2000, διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Με παραγγελία της στην επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Μαριάννα Ψαρουδάκη, η Ξένη Δημητρίου ζητεί να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, αιτούμενη παράλληλα τη συσχέτιση της υπόθεσης αυτής με την ανοιχτή δικογραφία των τραπεζικών δανείων των κομμάτων.

Αφετηρία για την έρευνα θεωρούνται δημοσιευμένα αποσπάσματα της απολογίας Τσουκάτου, στα οποία επιχειρείται προσωπικός του υπολογισμός αναφορικά με την ιδιωτική χρηματοδότηση, και βάσει αυτής η κάλυψη κομματικών δαπανών – από τις μετακινήσεις ετεροδημοτών και τις διαφημίσεις σε ΜΜΕ ως και τις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος άσκησε μάλιστα αυτοκριτική, τονίζοντας ως ένα από τα μεγάλα λάθη του το γεγονός ότι δεν κήρυξε εξαρχής πόλεμο, ως όφειλε, στην ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων από εταιρείες _ πάγια πρακτική στην πολιτική σκηνή. Σε ερώτηση του δικαστηρίου, ως προς την ταυτότητα των εταιρειών αυτών, ο πρώην «στρατηγός» αυτολογοκρίθηκε : «Δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα, υπάρχει κώδικας εχεμύθειας, γιατί αυτές οι εταιρείες δεν ήθελαν να βγαίνουν τα ονόματά τους. Πολλές από αυτές χρηματοδοτούν και σήμερα πολιτικά κόμματα, από κονδύλια για δημόσιες σχέσεις που έχουν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk