Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι εντατικά οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται από τα ξημερώματα της Κυριακής όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου.

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των 4 αγνοούμενων – δύο αδελφές, ο άντρας της μίας και η μητέρας τους – γίνονται με όλα τα διαθέσιμα μέσα και συμμετέχουν πυροσβέστες, αστυνομικοί και εθελοντές .

Σύμφωνα με το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης,  Νίκο Λαγουδάκη, οι έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας θα ενταθούν και θα αυξηθούν οι δυνάμεις, ενώ όπως τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV αυτό που ελπίζει είναι να ευνοούν οι καιρικές συνθήκες ώστε να βουτήξουν δύτες στον ποταμό.

«Το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι σήμερα θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Χθες, εντοπίστηκε μία εργαλειοθήκη από κατοίκους στην παραλία του Κόκκινου Πύργου και σύμφωνα με τον Διοικητή της Π.Υ Κρήτης,  εκτιμάται ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αγνοείται.

«Είναι η θήκη με το γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση».

Δεν χάνει την ελπίδα του ο πατέρας του αγνοούμενοι

Συγκλονισμένος ο πατέρας του αγνοούμενου 29χρονου δεν χάνει την ελπίδα του, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που βίωσε όταν συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πάει καλά.

«Δεν επέστρεψαν ποτέ, δεν ξέρω. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Δεν ξέρω τίποτα, είμαι αγχωμένος. Με πήρε η αδελφή της και μου είπε ότι έπαιρνε και τους τέσσερις στα κινητά και δεν το σήκωναν. “Κανένας” μου λέει “δεν σηκώνει το τηλέφωνο”. Μετά πήρα εγώ τον γιο μου, το δικό του τηλέφωνο αργούσε να μου δώσει σήμα, αλλά δούλευε. Της νύφης μου δεν δούλευε καθόλου, δεν είχε σήμα» λέει στις κάμερες σοκαρισμένος ο πατέρας του αγνοούμενου.

Οι αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια από τους αγνοούμενους

Εν τω μεταξύ, αγωνιώδεις ήταν οι εκκλήσεις για βοήθεια από τους αγνοούμενους λίγο πριν χαθούν τα ίχνη τους. Η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε», με την κλήση να διαρκεί μόλις 13 δευτερόλεπτα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο «Αυγερινός live», «σώστε μας γιατί θα πνιγούμε», είπε στους Αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα.