• Αναζήτηση
 • Αδ. Γεωργιάδης: Απαντήσεις για το δάνειο Πολάκη

  Κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γ. Δραγασάκη

  Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, με την οποία ζητά να δοθούν διευκρινίσεις στη Βουλή σχετικά με το δάνειο, ύψους 100.000 ευρώ, που πήρε από την Attica Bank ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, οι όροι δανειοδότησης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τράπεζα που ελέγχεται πλήρως από την κυβέρνηση προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και ζητά να διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

  Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Γεωργιάδη:

  «Προς: Τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

  Θέμα: Διευκρινίσεις αναφορικά με το δάνειο ύψους 100.00 ευρώ που πήρε ο κ. Πολάκης από την Attica Bank

  Το δημόσιο αίσθημα προκάλεσε η αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (17-1-2019) ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας πήρε προσωπικό -καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank, βάζοντας δεύτερη υποθήκη σε ένα ακίνητο το οποίο είχε ήδη βάλει σαν ενέχυρο για άλλο παλαιότερο δάνειο του ύψους 300.000 ευρώ.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Πολάκης έλαβε δάνειο αυτό με διαδικασίες εξπρές, σε προεκλογική περίοδο, από μια τράπεζα η οποία δεν είναι συστημική και της οποίας η διοίκηση είναι διορισμένη και ελεγχόμενη από την Κυβέρνηση.

  Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  • Σε πόσες άλλες περιπτώσεις έχει δώσει η Attica Bank δάνεια αντίστοιχου ποσού;
  • Αν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για τη δανειοδότηση δημοσίως εκτιθέμενων προσώπων, όπως ένα στέλεχος της Κυβέρνησης ή ακολουθείται η διαδικασία που αφορά σε όλους τους πολίτες.
  • Στην περίπτωση που υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία ο Υποργός ερωτάται αν αυτή ακολουθήθηκε για την περίπτωση του κ. Πολάκη.
  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk