H δημιουργία Επιτροπών Ελλάδας – Τουρκίας που θα συζητήσουν μεταξύ άλλων και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στο τετ α τετ που είχαν το μεσημέρι στις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης με τον τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών αμύνης του ΝΑΤΟ.

Η περίπου μισάωρη συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, δηλαδή ως συνέχεια του ραντεβού Τσίπρα – Ερντογάν στην Άγκυρα.

Οι δύο πρώην αρχηγοί ΓΕΕΘΑ που συναντήθηκαν για πρώτη φορά με… κοστούμι ασχολήθηκαν με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης χωρίς όμως να μπουν στην ουσία, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Βασικός άξονας ήταν δηλαδή το πώς θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και πάλι Επιτροπές, ενδεχομένως λίγο πιο διευρυμένες σε σύγκριση με αυτές που υπήρχαν παλαιότερα, προκειμένου να ασχοληθούν με τα ΜΟΕ.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε εξάλλου πως Αποστολάκης και Ακάρ συζήτησαν τη δημιουργία τεχνικών ομάδων εργασίας – ως δύο χώρες γείτονες και σύμμαχοι – και ανάμεσα στα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούν αυτές είναι και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.