Η Ελλάδα εργάζεται μέσα από το διεθνές δίκαιο με στόχο να υπάρχει ηρεμία στην περιοχή, δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον κύπριο ομόλογο του Σάββα Αγγελίδη, στη Λευκωσία, ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.  Ο κ. Αποστολάκης βρίσκεται στη Λευκωσία από το βράδυ της Τρίτης, πραγματοποιώντας το πρώτο του ταξίδι ως ο νέος ΥΠΕΘΑ.

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε επίσης στην αμυντική συνεργασία που υπάρχει εδώ και χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, επισημαίνοντας ότι αυτή αυξάνεται συνεχώς.

Διαβεβαίωσε, όπως ο ίδιος είπε, πως η συνεργασία των δύο χωρών θα είναι από εδώ και στο εξής πολύ πιο αποτελεσματική.

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι μπορεί η Τουρκία να απειλεί με χρήση βίας, να προβαίνει σε άκρως προκλητικές ενέργειες και να προβάλει αμφισβητήσεις αλλά ότι η Κύπρος δεν θα ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. «Την παρατηρούμε και οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα», σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί τον μόνιμο συμπαραστάτη της Κύπρου ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνεχή παρουσία της «μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και να φύγουν τα παράνομα στρατεύματα».

Σημειώνεται ότι οι δύο ΥΠΕΘΑ αναμένεται να μεταβούν μαζί στο Βουκουρέστι για την άτυπη Σύνοδο των υπουργών άμυνας στις 30 και 31 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ το γραφείου του Ευ. Αποστολάκη επιβεβαίωσε ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Έλληνα ομόλογο τουγια την ανάληψη των καθηκόντων του και στην εν λόγω επιστολή υπάρχει και η πρόσκληση για επίσκεψη στην Τουρκία.

Την είδηση μετέδωσε την Τρίτη το τουρκικό πρακτορείο Anadolu με τίτλο «Πρόσκληση ‘έκπληξη’ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ακάρ».