Παρά το τελεσίγραφο που έστειλε χθες ο Πάνος Καμμένος στον Θανάση Παπαχριστόπουλο ότι αν δεν παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ όπως έχει υποσχεθεί μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ τότε θα τον διαγράψει, τώρα λέει ότι την διαγραφή θα την καταθέσει στην Ολομέλεια αφού μιλήσει πρώτα (ως πρόεδρος Κ.Ο.) ελπίζοντας μάλιστα ότι …ο πρωθυπουργός θα είναι μέσα.

«Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα», έγραψε στο twitter αν και γνωρίζει ότι και να τον διέγραφε ουδείς θα του αφαιρούσε την δυνατότητα να τοποθετηθεί έστω και ως πρώην αρχηγός, αφού μετά την διαγραφή Παπαχριστόπουλου διαλύεται αυτοδικαίως η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, όπως έγινε και με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη κατά την συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών.

https://twitter.com/PanosKammenos/status/1093784060604940288

Έτσι το «σήριαλ» με την διαγραφή του Παπαχριστόπουλου παίρνει παράταση μέχρι το βράδυ αφού ο ίδιος έχει δηλώσει ότι αφού ψηφίσει το Πρωτόκολλο ένταξης θα παραδώσει την έδρα του. Σε αυτή την περίπτωση την έδρα θα καταλάβει ο επιλαχών Τέρενς Κουίκ ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να την παραδώσει στους ΑΝΕΛ.

Σε αυτή την περίπτωση ο Κουίκ θα ορκισθεί την Δευτέρα το απόγευμα. Μέχρι τότε, θεωρητικά, ο Καμμένος θα έχει χρόνο να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια προκειμένου να μεταπείσει κάποιον από τους τρεις πρώην ΑΝΕΛίτες βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν –Νίκο Νικολόπουλο, Γιώργο Λαζαρίδη ή Δημήτρη Καμμένο, αν και έχουν δηλώσει ότι δεν είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν. Αυτή είναι όμως η μόνη πιθανότητα ώστε να μην διαλυθεί η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ αφού το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής γνωμοδότησε ότι με βουλευτές που έχουν εκλεγεί με άλλο ψηφοδέλτιο (όπως ο Αριστείδης Φωκάς από την Ένωση Κεντρώων) δεν μπορεί να υπάρχει μια Κ.Ο. με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των πέντε βουλευτών.

Βεβαίως, αν ο Καμμένος διαγράψει τον Παπαχριστόπουλο όλα τελειώνουν αυτομάτως. Για την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου ενημερώνονται τώρα τα κόμματα στην Διάσκεψη των Προέδρων η οποία θα διατυπώσει την άποψή της ενώ σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής την τελική απόφαση λαμβάνει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.