• Αναζήτηση
  • Ριζότο με σπανάκι και φέτα

    Εχει μείνει στο ψυγείο λίγο φρέσκο σπανάκι που αγοράσατε από την λαϊκή. Προσθέτετε ρύζι, τρίμματα φέτας και ετοιμάζεται ένα νόστιμο καθημερινό πιάτο.

    φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

     

     

    Προετοιμασία 1′ Μαγείρεμα τουλάχιστον 15′

    Υλικά (για 4 μερίδες)
    100 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο ή ξερό, ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
    250 γρ. ρύζι Καρολίνα (ή αρμπόριο)
    400 γρ. (περίπου) σπιτικός ζωμός λαχανικών ή από βιολογικό κύβο ή νερό
    240 ml λευκό κρασί
    ½ κουτ. γλυκού αλάτι
    Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    400 γρ. σπανάκι καθαρισμένο (ή έτοιμο πλυμμένο), ψιλοκομμένο
    150 γρ. φέτα
    50 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
    50 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
    50 γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
    Χυμός από 1 λεμόνι
    Διαδικασία
    Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει και τσιγαρίζουμε εκεί το κρεμμυδάκι για 5′ – 10′. Οταν καραμελώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1′ – 2′. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, ενώ ταυτόχρονα προσθέτουμε εναλλάξ λίγο ζωμό και λίγο κρασί. Ρίχνουμε μόνο τη μισή ποσότητα από τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το ρύζι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Τότε προσθέτουμε το σπανάκι και πάλι σιγά-σιγά τον υπόλοιπο ζωμό εναλλάξ με το υπόλοιπο κρασί. Η όλη διαδικασία θα μας πάρει πάνω από 15′. Ο στόχος στο ριζότο είναι με το δούλεμα στο τηγάνι να βγαίνει άμυλο από το ρύζι και να επιτύχουμε μια ωραία πλούσια υφή στο φαγητό. Οταν φτάσει το ρύζι να είναι al dente, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Οσο είναι πολύ ζεστό, ρίχνουμε τη φέτα, τα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού. Δοκιμάζουμε στη γεύση και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk