Η συζήτηση, όπως μεταδίδουν και τα επιτελεία και των δύο πλευρών, ήταν εφ όλης της ύλης. Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και την πορεία  προς το συνέδριο του Μαρτίου, που θα μετατρέψει το Κίνημα Αλλαγής από πολυκομματικό σε ενιαίο φορέα.

Η συνάντηση αναμενόταν με ενδιαφέρον  αλλά και ανησυχία καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το αν αποδεχόταν ή όχι την θέση της κυρίας Γεννηματά, ότι τα κόμματα που αποτελούν το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα  πίσω  προκειμένου ο κεντροαριστερός φορέας να κάνει, μέσω της ενοποίησης της λειτουργίας του ένα βήμα μπροστά.

Όπως φάνηκε από τη συνάντηση, θέμα ενστάσεων ή αγεφύρωτων θέσεων δεν υφίσταται. «Προχωράμε μαζί στο συνέδριο του Μαρτίου» είναι η εκτίμηση στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη.  Ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο αν κατά τη συζήτηση ο κ. Παπανδρέου έθεσε κάποιες προϋποθέσεις για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου και οι δύο πλευρές κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους. Το βέβαιο είναι ότι  ο πρώην πρωθυπουργός είχε διαμηνύσει στη Χαριλάου Τρικούπη ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην Πάτρα και όχι σε οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια. Η εκτίμηση που υπάρχει μετά και τη σημερινή συνάντηση είναι ότι ο κ. Παπανδρέου θα είναι τελικά υποψήφιος στην Πάτρα.

Την Παρασκευή το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει η εκτελεστική γραμματεία του Κινήματος Αλλαγής.  Ο οδικός χάρτης της πορείας προς το συνέδριο θα παρουσιαστεί στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την Κυριακή.