Ως ένα ακόμη επεισόδιο του σήριαλ του διεμβολισμού της κεντροαριστεράς το οποίο, όπως λένε, δεν κόβει εισιτήρια, αντιμετωπίζουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη τη λίστα με τα ονόματα 108 μελών που αποχώρησαν από το Κίνημα Αλλαγής, επειδή δεν συμφωνούν με την ..δεξιά στροφή του κόμματος.

«Οι τεθλιμμένοι συγγενείς και φίλοι των κομμένων από τα ψηφοδέλτια μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν είναι καν μέλη του Κινήματος Αλλαγής, παρουσιάζονται ως λίστα… αναχωρητών για δήθεν πολιτικούς λόγους. Καλά σαράντα παιδιά» ανέφερε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης.

Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, που μελέτησαν τη λίστα των αποχωρησάντων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για φίλους δύο κυρίως οικογενειών, που είναι δυσαρεστημένοι από τη μή συμμετοχή των δικών τους ανθρώπων στα ψηφοδέλτια. Παράλληλα τονίζουν ότι από τα 108 ονόματα της λίστας είναι μετρημένοι στα δάχτυλα όσοι είναι μέλη του κόμματος αλλά και όσοι ψήφισαν στις εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών οργανώσεων του κόμματος.

«Βγήκε σήμερα λέει μια λίστα με 108 «μέλη» του Κινήματος Αλλαγής που παραιτήθηκαν. Δεν τους ξέραμε, τους ψάξαμε. Οι 81 από αυτούς δεν ήταν καν μέλη του μητρώου μας, ενώ κανένας δεν συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές για τις τοπικές οργανώσεις στις 26-6-18. Την επόμενη φορά προσπαθήστε περισσότερο» ανέφερε σε δήλωση του ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το όλο θέμα φρόντισε να προωθήσει ο Χρ. Σπίρτζης που μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση έχουν αναλάβει να προσεγγίσουν τους δυσαρεστημένους από την διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων και να τους πείσουν να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας ταυτόχρονα δήλωση με την διαφωνούν με την πολιτική που ακολουθείται

Πρόκειται, επί της ουσίας για το planΒ του Μεγάρου Μαξίμου. Βλέποντας ότι σε επίπεδο κορυφής η διείσδυση στην κεντροαριστερά περιορίζεται στον Ραγκούση, τον Μπίστη και τον Δαννέλη, άρα είναι σε επίπεδο προσώπων κατώτερη του αναμενόμενου προσπαθούν τώρα να περάσουν το μήνυμα: στην κορυφή δεν τα καταφέραμε και τόσο καλά αλλά υπάρχει κινητικότητα στη βάση. Αυτό θα επιχειρηθεί με μια σειρά εκδηλώσεων στην περιφέρεια στις οποίες θα πρωταγωνιστήσουν οι Ραγκούσης, Μπίστης και Δανέλλης που όπως λέγεται έχουν αποφασίσει να παίξουν, ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής, το ρόλο του Δούρειου Ίππου του ΣΥΡΙΖΑ, στην κεντροαριστερά.

Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσει και άλλα επεισόδια. Άλλωστε, η επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στο Κίνημα Αλλαγής, όπως λέγεται θα είναι «συνεχής και ανηλεής».