Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στον κόμβο της Νίκαιας τρακτέρ από όλη τη Θεσσαλία, τα οποία αναχώρησαν νωρίτερα από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τον Βόλο, τον κόμβο Γαλήνης, τον Τύρναβο και τα Φάρσαλα.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου, διαμαρτυρόμενοι για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., και διεκδικούν μείωση του κόστους παραγωγής και αύξηση του εισοδήματός τους.

Μπλόκα στήνονται σήμερα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στην Πελοπόννησο, οι αγρότες της Αιγιαλείας έχουν δώσει ραντεβού στα βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού, στο ύψος του Αιγίου, στο ρεύμα προς Πάτρα, ενώ από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση τρακτέρ στην Ηλεία, στον κόμβο Αγίου Γεωργίου της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου.

Επί ποδός και η τροχαία η οποία για την αποφυγή προβλημάτων στην κυκλοφορία αναμένεται να δώσει στους διερχόμενους οδηγούς παρακαμπτήριες διαδρομές από νωρίτερα, ενώ σε ότι αφορά τα τρακτέρ θα γίνει τελική προσυγκέντρωση στο ύψος του “Ιασώ”, ώστε η “στρατοπέδευση” να γίνει χωρίς προβλήματα.

Στην Κρήτη, οι παραγωγοί των Ανωγείων πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση στις 12 στο Μετόχι.