Τη μείωση του κόστους παραγωγής καθώς και την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος διεκδικούν οι αγρότες οι οποίοι κατεβαίνουν και πάλι στους δρόμους στήνοντας μπλόκα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Για τις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση από τους αγρότες της Αιγιάλειας. Συγκεκριμένα θα συγκεντρωθούν στα βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού, στο ύψος του Αιγίου, στο ρεύμα προς Πάτρα. Την ίδια στιγμή «ποδαρικό» στις κινητοποιήσεις έκαναν ήδη από το απόγευμα της Κυριακής αγρότες στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου στον Πύργο.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση – κάλεσμα ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας»:«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Συμμετέχουμε στην πανελλαδικά συντονισμένη αγροτική κινητοποίηση ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που μας ξεκληρίζει προκειμένου να συγκεντρώσει τη γη και τη παραγωγή στα χέρια λίγων επιχειρηματιών, να υπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας θα προχωρήσουν σήμερα σε μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα ενώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Ανωγείων στην Κρήτη προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 12 στο Μετόχι.